Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Άσε τον εαυτό σου να βαρεθεί

Άσε τον εαυτό σου να βαρεθεί

Βαριέσαι; Μην ανησυχείς. Δεν είσαι μόνη. Όλοι μας βαριόμαστε συχνά. Γυναίκες και άντρες, μικροί και μεγάλοι.

Η δεύτερη ερώτηση είναι πόσο συχνά επιτρέπεις στον εαυτό σου να βαρεθεί; Ξέρεις ότι είναι κι αυτό απαραίτητο;

Υπάρχει ένα σύνδρομο. Και δεν είναι καθόλου σπάνιο. Μόλις αρχίσουμε να βαριόμαστε, μας πιάνει αυτή η μανία να βρούμε κάτι να απασχοληθούμε. Νιώθουμε ότι είμαστε σε απραξία. Ότι δε συμβαίνει τίποτα στη ζωή μας. Ότι κάτι πάει λάθος και πρέπει να το διορθώσουμε πάραυτα.

Αυτό μας συμβαίνει για διάφορους λόγους. Γιατί μάθαμε να είμαστε σε κίνηση και εγρήγορση ανά πάσα στιγμή. Γιατί όταν αρχίζουμε να βαριόμαστε, έρχονται στο μυαλό μας σκέψεις, συναισθήματα, προβλήματα που τα είχαμε βάλει “κάτω από το χαλί”. Γιατί πιστεύουμε ότι ο θόρυβος και η φασαρία στον εγκέφαλο και στη ζωή μας είναι το φυσιολογικό.

Φυσικά η εύκολη λύση είναι να ανοίξουμε τον υπολογιστή ή το κινητό μας και να αρχίσουμε την περιήγηση σε ιστοσελίδες και social media. Να χαζέψουμε στην τηλεόραση βλέποντας οτιδήποτε. Μέγα λάθος. Αγαπητή μου, όταν βαριέσαι συμβαίνουν τα εξής:

  1. Χαλαρώνεις και αρχίζεις να κατεβάζεις ιδέες, να κάνεις όνειρα και να βρίσκεις λύσεις για τα θέματα που σε αποσχολούν.
  2. Αδειάζεις το μυαλό σου από ένα σωρό άχρηστα και το ξεκουράζεις, ώστε να είναι έτοιμο να δεχτεί καινούργια ερεθίσματα, συναισθήματα και εμπειρίες.
  3. Αυξάνεται η δημιουργικότητά σου και είσαι έτοιμη μετά να μεγαλουργήσεις.

Καλό είναι να θυμάσαι ότι ακόμη και σε στιγμές απόλυτης ησυχίας και βαρεμάρας, εκεί που πιστεύεις ότι δε συμβαίνει τίποτα, συμβαίνει κάτι πολύ σημαντικό. Η ζωή σου! Ναι, καλά άκουσες. Απόλαυσε τις στιγμές που βαριέσαι και δες τις σαν μάννα εξ ουρανού. Δεν είναι καθημερινές οι ευκαιρίες για χαλάρωση και ανασυγκρότηση.

Κοίτα γύρω σου. Είναι μια όμορφη μέρα. Είσαι καθισμένη με το ένα πόδι πάνω στο άλλο στην αγαπημένη σου πολυθρόνα και ρεμβάζεις κοιτώντας έξω από το παράθυρο. Ονειροπολείς και ταξιδεύεις. Πίνεις το μυρωδάτο καφεδάκι σου και οι μόνες σου κινήσεις είναι να φέρεις το φλυντζάνι στο στόμα και πίσω στο τραπεζάκι. Δεν είναι ωραία;

Αν δεν πείσθηκες και δεν θέλεις με τίποτα να βαριέσαι, δες  20 πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι πολύ.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.