Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Άννα Βούλγαρη: η χρυσή κληρονόμος του οίκου Bvlgari

Άννα Βούλγαρη: η χρυσή κληρονόμος του οίκου Bvlgari

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών η εγγονή του ευεργέτη της Παραμυθιάς και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari Σωτήριου Βούλγαρη, η μοναδική απόγονος που μιλούσε ελληνικά. Το όνομά της Anna Bvlgari – Άννα Βούλγαρη.

Η Άννα Βούλγαρη λάτρευε την Ελλάδα και δεν περνούσε ούτε ένα καλοκαίρι που να μην έρθει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Παραμυθιά, για να κάνει διακοπές με την οικογένειά της. Στο όμορφο αυτό χωριό της Θεσπρωτίας ξεκίνησε άλλωστε ο παππούς της την ενασχόληση με τα κοσμήματα για να φτάσει κάποια στιγμή να γίνει μία διεθνής φίρμα με εκατομμύρια θαυμαστών των δημιουργιών του ανά τον κόσμο.

Η ζωή της ήταν πλούσια σε εμπειρίες. Η Anna Bvlgari, ήταν μητέρα 3 παιδιών. Γνώρισε την επαγγελματική επιτυχία, αλλά έζησε και μια απαγωγή που διήρκεσε 35 ημέρες. Η ίδια είχε πει:

«Απήγαγαν εμένα και το γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αυτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένεια μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό

Το Μάρτιο του 2019 είχε συναντηθεί με αποστολή του δήμου Παραμυθιάς με σκοπό να ενημερωθεί για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που προσέφερε στην πόλη το «Σωτήριος Βούλγαρης» καθώς και για το πώς μπορεί να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο. Είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτηρίου σε κέντρο τέχνης πολιτισμού και εκπαίδευσης.

 

1 Comment