Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Χρόνια πολλά στο πιο διάσημο “ψαχτήρι” του κόσμου!

Χρόνια πολλά στο πιο διάσημο “ψαχτήρι” του κόσμου!

Σήμερα 27 Σεπτεμβρίου έχει τα 22α «γενέθλιά» του το πιο διάσημο “ψαχτήρι” στον κόσμο, το Google – «Γεννήθηκε» σαν σήμερα το 1998.

Η ιδέα του Λάρι Πέιτζ και του Σεργκέι Μπριν να ιδρύσουν τη Google άλλαξε τον κόσμο ή διαφορετικά άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε εν πολλοίς την ψηφιακή πραγματικότητα.

Η πρώτη εκδοχή της μηχανής ονομάζονταν BackRub και σχεδιάστηκε το 1996. Λίγο αργότερα οι Πέιτζ και Μπριν βάφτισαν την σελίδα τους Google, δανειζόμενοι τον μαθηματικό όρο Googol, που περιγράφει το 1 με 100 μηδενικά.

Αυτό είναι το σημερινό Doodle, αφιερωμένο στα γενέθλια τησ Google.

Η Google γιορτάζει τα 22α γενέθλιά της - Οι 10
H επίσημη κατοχύρωση της ονομασίας της έλαβε χώρα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1997, έναν ακριβώς χρόνο πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας της, ως εταιρεία.

Στην αρχή το Google έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu. Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997.

Στα μέσα του 1998 κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1 εκατ. δολάρια από επενδυτές, συγγενείς και φίλους, ώστε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 να δημιουργήσουν την Google.

Οι 10 “εντολές” της Google

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της Google, Πέϊτζ και Μπριν, οι ίδιοι και κατ’επέκταση η εταιρεία τους, βασίζονται σε 10 θέσεις που προσπαθούν να τηρούν:

  1. Αφοσίωση στον χρήστη και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.
  2. Είναι καλύτερο να κάνεις ένα πράγμα πραγματικά πολύ καλά.
  3. Το γρήγορο είναι καλύτερο από το αργό.
  4. Η δημοκρατία στο διαδίκτυο λειτουργεί.
  5. Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στο γραφείο σας, για να πάρετε μια απάντηση.
  6. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χωρίς να κάνετε κακό.
  7. Πάντα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες εκεί έξω.
  8. Η ανάγκη για πληροφορίες ξεπερνάει όλα τα σύνορα.
  9. Μπορείτε να είστε σοβαροί και χωρίς κοστούμι.
  10. Το τέλειο από μόνο του δεν είναι αρκετά καλό.

 

Τα άλλα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας είναι:

1821: Το Μεξικό κερδίζει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.

1831: Δύο μέλη της οικογένειας Μαυρομιχάλη δολοφονούν τον κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια έξω από το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο (με το Ιουλιανό ημερολόγιο). Τον Καποδίστρια συνόδευε ο Κρητικός μονόχειρας σωματοφύλακάς του, Γεώργιος Κοκκώνης, ο οποίος πυροβόλησε τον Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη και τον αποτελείωσε ο όχλος. Το πτώμα του πετάχτηκε στο λιμάνι. Ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης κατέφυγε στη γαλλική πρεσβεία, από όπου και παραδόθηκε στις αρχές για να δικαστεί ύστερα από την επιμονή του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί και απειλούσε να κάψει την πρεσβεία. Τελικώς καταδικάστηκε σε θάνατο και τουφεκίστηκε λίγες μέρες αργότερα. Από τους δολοφόνους αδελφούς, ο Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης λίγο πριν πεθάνει από τη πιστολιά του φρουρού του Καποδίστρια , ζητώντας έλεος είπε στους αστυνομικούς : «Δεν φταίω εγώ στρατιώται, άλλοι με έβαλαν».

1905: Ο Αλβέρτος Αϊνστάιν διατυπώνει, σε ηλικία 26 ετών, την ειδική θεωρία της σχετικότητας και την περίφημη εξίσωσή του Ε=m.c2, σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό «Χρονικά της Φυσικής».

1928: Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τη Δημοκρατία της Κίνας.

1940: Στο Βερολίνο υπογράφεται η τριμερής συμφωνία συνεργασίας από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ιαπωνία, ιδρύοντας έτσι τις Δυνάμεις του Άξονα.

1967: Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν πυρηνικές δοκιμές στην έρημο της Νεβάδα.

1989: Η Ελληνική Βουλή αποφασίζει υπέρ της παραπομπής στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Κοσκωτά τους: Ανδρέα Παπανδρέου (166 υπέρ, 121 κατά, 7 λευκά), Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα (238 υπέρ, 36 κατά), Παναγιώτη Ρουμελιώτη (170 υπέρ, 118 κατά), Γιώργο Πέτσο (219 υπέρ, 45 κατά) και Δημήτρη Τσοβόλα (168 υπέρ, 121 κατά).

1998: «Γεννιέται» στο διαδίκτυο η μηχανή αναζήτησης Google. Ξεκίνησε σα μια κολεγιακή εργασία από τον Λάρι Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996 για μια μηχανή αναζήτησης. Σήμερα είναι η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης και οι φράσεις «κάνω google», «γκουγκλάρω», «γκουγκλίζω»,« google it» ή «μπαίνω στον γκούγκλη» είναι συνώνυμες με το «ψάχνω για πληροφορίες στο διαδίκτυο».

2005: Έπειτα από 162 επεισόδια, βγαίνει στον αέρα το τελευταίο επεισόδιο του ξεκαρδιστικού διδύμου κινουμένων σχεδίων, Τομ και Τζέρι.

 

Σαν σήμερα γεννήθηκαν:

1960: Ζαν Μαρκ Μπαρκ, Γαλλοαμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ιδιαίτερα για το ρόλο του ως ελεύθερος δύτης Ζακ Μαγιόλ στο «Απέραντο Γαλάζιο».

1976: Φραντσέσκο Τότι, Ιταλός ποδοσφαιριστής που δεν άλλαξε ποτέ φανέλα πέρα από αυτή της Ρόμα. Το 2004 ο Πελέ τον συμπεριέλαβε στους 125 καλύτερους ποδοσφαιριστές εν ζωή.

1972: Γκουίνεθ Πάλτροου, Αμερικανίδα ηθοποιός.

 

Σαν σήμερα έφυγαν από τη ζωή:

1831: Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας. (βάσει του Ιουλιανού ημερολογίου)

1917: Εντγκάρ Ντεγκά, Γάλλος ζωγράφος, γλύπτης, χαράκτης. Ανήκε στο κίνημα του ιμπρεσιονισμού. Αναγνωρισμένος ως αυθεντία της κινούμενης ανθρώπινης μορφής ήταν κυρίως γνωστός για τις χορεύτριες του, που τις απεικόνισε σε πίνακες, χαρακτικά και γλυπτά σε μπρούντζο.

1984: Χρόνης Εξαρχάκος, Έλληνας ηθοποιός, ο «ατακαδόρος» του ελληνικού εμπορικού κινηματογράφου. Πέθανε από καρκίνο, μόνος του σε ένα νοσοκομείο. Κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.