Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Το αντιφυματικό εμβόλιο BCG σύμμαχος κατά της Covid-19;

Το αντιφυματικό εμβόλιο BCG σύμμαχος κατά της Covid-19;

Το ευρέως χρησιμοποιούμενο αντιφυματικό εμβόλιο BCG (Bacillus Calmette-Guerin) θα δοκιμασθεί σε εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή του βρετανικού συστήματος υγείας για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά του κατά της Covid-19, δήλωσαν ερευνητές που διευθύνουν το βρετανικό σκέλος μιας παγκόσμιας δοκιμής.

Το εμβόλιο Βάκιλλος Καλμέτ-Γκερέν (BCG), φαίνεται «πως ενισχύει την ανοσία με γενικό τρόπο, κάτι που μπορεί να προσφέρει προστασία από την Covid-19», δήλωσε ο καθηγητής Τζον Κάμπελ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Έξετερ, επισημαίνοντας πως αν ο στόχος επιτευχθεί «μπορούμε να σώσουμε ζωές με έναν ήδη διαθέσιμι και μη δαπανηρό εμβολιασμό».

Η μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τμήμα μιας υφιστάμενης δοκιμής με επικεφαλής την Αυστραλία, η οποία άρχισε τον Απρίλιο και έχει επίσης σκέλη στην Ολλανδία, την Ισπανία και τη Βραζιλία. Το εμβόλιο BCG δοκιμάζεται επίσης ως προστασία κατά της Covid-19 στη Νότια Αφρική.

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το BCG ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα σε αρκετές λοιμώξεις εκτός από τη φυματίωση. Δύο μελέτες σε ενήλικες (μία σε ασθενείς ηλικίας 60 έως 75 ετών ) έδειξαν ότι το BCG μειώνει τις αναπνευστικές λοιμώξεις κατά 70 έως 80 τοις εκατό.
Δύο ακόμη ανέφεραν 15 έως 40% χαμηλότερο κίνδυνο αναπνευστικών λοιμώξεων σε εμβολιασμένα παιδιά.

‘Αλλη μελέτη υποδεικνύει ότι σε βρέφη του υποανάπτυκτου «Τρίτου Κόσμου» το BCG μείωσε τους θανάτους από όλες τις αιτίες στο ένα τρίτο. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι αυτό το προστατευτικό αποτέλεσμα διαρκεί μόνο μέχρι να δοθεί αργότερα άλλο εμβόλιο όπως της γρίπης.

Δεδομένης αυτής της πολλά υποσχόμενης έρευνας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το 2016 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο BCG είχε ευεργετικά αποτελέσματα «εκτός στόχου» και συνέστησε περαιτέρω έρευνα που ήδη ξεκίνησε στις Κάτω Χώρες.

Μεγαλύτερη δοκιμή 4.000 εργαζομένων στον τομέα της υγείας πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα στην Αυστραλία, ενώ, σύμφωνα με δημοσίευμα, θα συνεχιστεί και στην Ελλάδα, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Δανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Πηγή: ΕΡΤ

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.