Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Τι «κοκτέιλ» αντισωμάτων χορηγήθηκε στον Τραμπ – Παίρνει εξιτήριο ίσως και αύριο

Τι «κοκτέιλ» αντισωμάτων χορηγήθηκε στον Τραμπ – Παίρνει εξιτήριο ίσως και αύριο

Η κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει προσβληθεί από την Covid-19, συνεχίζει «να βελτιώνεται» και θα μπορεί να βγει από το νοσοκομείο ήδη από αύριο Δευτέρα 5/10, ανακοίνωσαν οι γιατροί του.

Το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα του Ντόναλντ Τραμπ έπεσε σε δύο περιπτώσεις από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, αλλά είναι καλύτερα και δεν έχει πλέον πυρετό, δήλωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed.

Ο Ντόναλντ Τραμπ , 74 ετών, λαμβάνει πλέον δεξαμεθαζόνη, ένα φάρμακο της οικογένειας των κορτικοειδών που χρησιμοποιείται στα σοβαρά περιστατικά της Covid-19.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραμένει απύρετος από το πρωί της Παρασκευής, οι ζωτικοί του δείκτες είναι καλοί και ηπατική και η νεφρική λειτουργία κανονικές, ενώ έλαβε και δεύτερη δόση της αγωγής με Remdesivir.

Το πειραματικό «κοκτέιλ» δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχει αναπτύξει η ελληνοαμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Regeneron Pharmaceuticals, στην οποία κορυφαίο ρόλο σε διοικητικό και ερευνητικό επίπεδο έχουν επιστήμονες ελληνικής καταγωγής, χορηγήθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφότου διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό.

Όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα η εταιρεία, το «κοκτέιλ» που έχει αναπτύξει μείωσε τα επίπεδα του κορονοϊού (το ιικό φορτίο) και βελτίωσε τα συμπτώματα σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια έως μέτρια Covid-19.

«Ελπίζουμε ότι αυτά τα δεδομένα θα υποστηρίξουν την χορήγηση επείγουσας άδειας χρήσης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ», έχει δηλώσει ο Ελληνοαμερικανός συνιδρυτής, πρόεδρος και επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας Τζορτζ Γιανκόπουλος.

Η FDA μπορεί να χορηγήσει τέτοια άδεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προτού ένα φάρμακο ολοκληρώσει τον τυπικό κύκλο δοκιμών που χρειάζονται για την κανονική άδεια κυκλοφορίας.

Η θεραπεία αντισωμάτων REGN-CoV-2 ήδη μελετάται και σε ασθενείς με σοβαρή Covid-19 που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία (δηλαδή, με υψηλό ιικό φορτίο), καθώς και για την πρόληψη της λοίμωξης σε ανθρώπους που συχνά εκτίθενται σε φορείς του κορονοϊού. Η Regeneron δεν έκανε γνωστό πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα και γι’ αυτές τις μελέτες.

Τα αποτελέσματα της πρώτης μελέτης σε 275 ασθενείς είχαν δείξει ότι το μεγαλύτερο όφελος της θεραπείας έχουν όσοι δεν δημιουργούν μόνοι τους στον οργανισμό τους υψηλά επίπεδα αντισωμάτων κατά του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει ότι το φάρμακο της Regeneron θα βοηθήσει περισσότερο τους ασθενείς των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα δεν είναι αρκετά ισχυρό για να αντιμετωπίσει τον «εισβολέα» με τα δικά του μόνο «όπλα».

Η εταιρεία δήλωσε ότι το φαρμακευτικό «κοκτέιλ» της μείωσε γρήγορα τα επίπεδα του ιού στους ασθενείς με ασθενή ανοσιακή αντίδραση. Επιπροσθέτως, όσοι είχαν τα υψηλότερα επίπεδα ιικού φορτίου στην αρχή της κλινικής δοκιμής, είχαν αντίστοιχα και τις μεγαλύτερες μειώσεις του ιικού φορτίου μετά τη θεραπεία, η οποία χορηγείται ενδοφλέβια.

Ήδη η αμερικανική κυβέρνηση έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Regeneron για την προμήθεια έως 300.000 δόσεων του «κοκτέιλ». Επίσης η αμερικανική εταιρεία έχει συνάψει συμφωνία με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche για την παραγωγή και διάθεση του φαρμάκου στον υπόλοιπο κόσμο εκτός ΗΠΑ.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.