Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ο κορωνοϊός καταστρέφει τα δόντια μας;

Ο κορωνοϊός καταστρέφει τα δόντια μας;

Τελικά φαίνεται ότι ο κορωνοϊός δεν αφήνει τίποτα ανεπηρέαστο. Το άγχος της πανδημίας εκδηλώνεται στους ανθρώπους πλέον μέσα από διάφορες παθήσεις. Οι πιο πρόσφατες αφορούν σε παθήσεις των δοντιών, όπως φαίνεται από τις παρατηρήσεις οδοντιάτρων κατά τους τελευταίους μήνες.

 

Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, όλο και περισσότεροι ασθενείς προσέρχονται στα ιατρεία των οδοντιάτρων με ραγισμένα ή σπασμένα δόντια. Αιτία εκτιμάται ότι είναι το άγχος λόγω της πανδημίας.

 

«Έχουμε δει ότι κατά τους τελευταίους έξι μήνες οι ασθενείς με ραγίσματα στα δόντια αυξάνονται συνεχώς, δήλωσε ο Δρ. Paul Koshgerian, στοματοχειρουργός από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

 

Στο ιατρείο του, πριν την πανδημία, περιστατικά με σπασμένα δόντια εμφανίζονταν ένα κάθε δύο μέρες. «Αυτές τις μέρες, δύο επισκέψεις την ημέρα για ραγισμένα δόντια είναι πλέον ο κανόνας, ενώ μπορεί να εξετάσουμε και πέντε περιπτώσεις μέσα στη μέρα».

 

Ο πρόεδρος των οδοντιάτρων της Αιόβα, διαπίστωσε, επίσης, ότι τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, το ιατρείο του είχε ήδη θεραπεύσει διπλάσια περιστατικά με ραγισμένα δόντια σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες πέρυσι».

 

Η νόσος Covid-19 δεν κάνει τα δόντια πιο εύθραυστα, αλλά το «άγχος που προκύπτει από όλα όσα συμβαίνουν με την πανδημία, οι ταραχές, οι διαμαρτυρίες, η γενική κατάσταση της χώρας, οι νέες συνήθειες, είναι που δημιουργούν το πρόβλημα» εξηγεί ο Δρ Koshgerian.

 

«Στην οδοντιατρική, το άγχος  οδηγει αρκετά άτομα να τρίζουν τα δόντια τους», πρόσθεσε, περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία οι άνθρωποι τραυματίζουν ακούσια τα δόντια τους κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

«Το άγχος είναι η αιτία της αύξησης των σπασμένων δοντιών, και αυτό εκδηλώνεται συνήθως τη νύχτα όταν οι άνθρωποι τρίζουν τα δόντια τους».

Μέσα σε όλα τα άλλα κακά συμβαίνει και αυτό, αν και είναι λιγότερο σοβαρό και επικίνδυνο από άλλα προβλήματα που προκαλεί ο COVID-19!

(Με πληροφορίες από CNN)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.