Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Κορωνοϊός: Τραμπ, Τζόνσον και άλλοι 11 πολιτικοί που αγνόησαν τον ιό αλλά νόσησαν

Κορωνοϊός: Τραμπ, Τζόνσον και άλλοι 11 πολιτικοί που αγνόησαν τον ιό αλλά νόσησαν

Στου κορωνοϊού την εποχή ακούσαμε πολλά, είδαμε ακόμα περισσότερα και ακόμα βλέπουμε κι ακούμε… Τρέμουμε στην ιδέα ότι θα χτυπήσει την πόρτα μας η Covid-19. Κάποιοι από τους πολιτικούς που κυβερνούν αυτόν τον κόσμο μίλησαν απαξιωτικά για τον κορωνοϊό, άλλοι τον αγνόησαν επιδεικτικά μέχρι που μετρούσαν τα φέρετρα με τους νεκρούς.

 

Αλλοι, πάλι, τον σεβάστηκαν, πήραν μέτρα, αλλά ο κορωνοϊός δεν σεβάστηκε κανέναν. Είτε πολιτικός, βασιλεύς ή στρατιώτης, πλούσιος ή πένης, δίκαιος ή αμαρτωλός, όταν σε βάλει στόχο ο κορωνοϊός δεν λαθεύει: σε βρίσκει και σε γονατίζει. Ας δούμε κάποιους από τους πολιτικούς που δεν… εκτίμησαν όπως θα έπρεπε τον κορωνοϊό και ο ιός τους χτύπησε, με αποτέλεσμα να νοσήσουν, παρά το υψηλό τους αξίωμα…

ap_20279851070960.jpg
copyright:AP PHOTOS

Ντόναλντ Τραμπ

Ο πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε θετικός κι αυτός και η εκπάγλου καλλονής σύζυγός του Μελάνια. Ο Τραμπ ήταν αυτός που είχε δηλώσει δημόσια ότι  οι ειδικοί θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης ισχυρού φωτός και ένεσης απολυμαντικών για τη θεραπεία του ιού. Δεν έγινε γνωστό εάν χρησιμοποίησε τη θεραπεία που πρότεινε για τους άλλους. Αυτό που είναι γνωστό, πάντως, σύμφωνα με τους γιατρούς του είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι μεταδοτικός. Οποια κι αν είναι αλήθεια, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ρίσκαρε, παίζοντας με τις επιλογές του, ζωές, αφού κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα και μιλώντας απαξιωτικά για τον κορονοϊό.

 

copyright:AP PHOTOS

Μπόρις Τζόνσον

Στα τέλη Μαρτίου, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Η ασθένεια τον οδήγησε στο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες. Ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε μια εβδομάδα σε νοσοκομείο του Λονδίνου και έμεινε τρεις νύχτες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ του δόθηκε οξυγόνο. Πήρε εξιτήριο στα μέσα του Απριλίου και αναγνώρισε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου του έσωσε τη ζωή. Τα μέτρα που άργησαν να πάρουν στο Μεγάλο Νησί, ήταν επιζήμια για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αλλά και για τον ίδιο τον Βρετανό πρωθυπουργό.

 

ap_20258357443910.jpg
copyright:AP PHOTOS

Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο 83χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, βρέθηκε θετικός στον ιό που μαστίζει τον κόσμο και από ότι διέρρευσε ήταν ασυμπτωματικός. Την μόλυνση του «Καβαλιέρε» από Covid-19 ανακοίνωσε το κόμμα του στις 2 Σεπτεμβρίου. Δύο από τα παιδιά του Μπερλουσκόνι καθώς και η 30χρονη φίλη του βρέθηκαν επίσης θετικοί στον ιό. Ο Μπερλουσκόνι έκανε το τεστ έπειτα από διακοπές στις ακτές της Σαρδηνίας και δήλωσε: «Πραγματική κόλαση ο κορωνοϊός».

 

ap_20281805134503.jpg
copyright:AP PHOTOS

Ζαΐχ Μπολσονάρου

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Μπολσονάρου είχε επανειλημμένως υποτιμήσει τη σοβαρότητα της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι που προσβλήθηκε από τον ιό τον Ιούλιο. Κι όχι που έβαλε μυαλό. Το αντίθετο μάλιστα. Κατηγορήθηκε για το γεγονός ότι αγνόησε τα μέτρα ασφαλείας που συνιστούσαν οι ειδικοί στον τομέα της υγείας τόσο πριν όσο και μετά τη διάγνωσή του και συνέχισε να κάνει χειραψίες και αγκαλιές στους φίλους και τους οπαδούς του. Η σύζυγος και οι γιοι του βρέθηκαν επίσης θετικοί στον κορωνοϊό.

 

ap_18333539533318.jpg
copyright:AP PHOTOS

Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό

Η Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, σύζυγος του Καναδού Πρωθυπουργού Τζαστίν Τριντό, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή του ζεύγους από το Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα Μαρτίου. Ο σύζυγός της τη γλύτωσε και απομονώθηκε από την όμορφη Σοφί και έτσι δεν μπήκε στη λίστα με τους πολιτικούς, που χτύπησε ο κορονοϊός.

 

ap_20262398570910.jpg
copyright:AP PHOTOS

Μισέλ Μπαρνιέ

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, βρέθηκε θετικός στον ιό τον Μάρτιο. Ο κορυφαίος αξιωματούχος των Βρυξελλών έστειλε tweet στα αγγλικά και στα γαλλικά λέγοντας ότι τα πήγε καλά και μάλιστα «με καλή διάθεση» Πρόσθεσε: «Ακολουθώ όλες τις απαραίτητες οδηγίες, όπως και η ομάδα μου».

 

ap_20266240138609.jpg
copyright:AP PHOTOS

Αλεκσάντρ Λουκασένκο

Ο απρόβλεπτος και εκρηκτικός πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο δήλωσε στους στρατιωτικούς αξιωματούχους του, στις 28 Ιουλίου ότι είχε επιζήσει έπειτα από μια «ασυμπτωματική» λοίμωξη από COVID-19 και μάλιστα τόνισε ότι «την πέρασε στο πόδι»… Αυτά, λίγες ημέρες πριν από την αμφισβητούμενη επανεκλογή του. Ο ισχυρισμός του συνάντησε τον σκεπτικισμό για τη χρονική στιγμή που ανακοινώθηκε. Αρχικά είχε λοιδορήσει όσους φοβούνταν την πανδημία και τους είχε χαρακτηρίσει «ψυχωτικούς», ενώ κι αυτός – όπως ο Τραμπ-  πρότεινε τις δικές του θεραπείες όπως η κατανάλωση βότκας, η σάουνα και το παιχνίδι χόκεϊ επί πάγου…

 

ap_20264671745586.jpg
copyright:AP PHOTOS

Τζανίνε Άνιες

Η προσωρινή πρόεδρος της Βολιβίας, Τζανίνε Άνιες, ανακοίνωσε στις 10 Ιουλίου ότι είχε προσβληθεί από τον ιό. «Νιώθω καλά, νιώθω δυνατή, θα συνεχίσω να εργάζομαι από την απομόνωσή μου και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Βολιβιανούς που εργάζονται για να μας βοηθήσουν σε αυτήν την κρίση υγείας», είπε η γοητευτική ηγέτης.

 

ap_19244623872275.jpg
copyright:AP PHOTOS

Χουάν Ορλάντο Ερνάντες

Ο πρόεδρος της Ονδούρας πέρασε αρκετό χρόνο στο κρεβάτι ενός στρατιωτικού νοσοκομείου της πατρίδας του μέχρι να αναρρώσει πλήρως από τον κορωνοϊό, που είχε κολλήσει τον Ιούνιο. Έλαβε ιδιαίτερη εξειδικευμένη φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης της λήψης φαρμάκων ενδοφλεβίως. Η σύζυγός του και οι δύο σωματοφύλακές του διαγνώστηκαν επίσης θετικοί στον κορονοϊό. Ο Ερνάντες βγήκε από το νοσοκομείο στις αρχές Ιουλίου όταν τα συμπτώματα του κορονοϊού είχαν υποχωρήσει.

 

ap_20276245432574.jpg
copyright:AP PHOTOS

Αλεχάντρο Τζιαματέι

Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας ανακοίνωσε στο τοπικό ραδιόφωνο στις 18 Σεπτεμβρίου ότι είχε βρεθεί θετικός στον ιό. Ο 64χρονος, που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και κινείται με πατερίτσες, είπε ότι τα συμπτώματά του ήταν ήπια. Ο Τζιαματέι παρακολούθησε την πορεία της υγείας του και συνέχισε να ασκεί τα επίσημα καθήκοντά του από το σπίτι.

ap_18234232389672.jpg
copyright:AP PHOTOS

Πίτερ Ντάτον

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Πίτερ Ντάτον, επικοινώνησε αμέσως με το τοπικό τμήμα υγείας του στο Κουίνσλαντ όταν ξύπνησε έχοντας υψηλό πυρετό και πονόλαιμο στις 31 Μαρτίου. Ο Ντάτον εισήχθη στο νοσοκομείο, όταν διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Να σημειώσουμε ότι ο Ντάτον είχε ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον, όπου συναντήθηκε με την κόρη του προέδρου Ντόναλντ ΤραμπΙβάνκα, στις 5 Μαρτίου. (Ο Λευκός Οίκος δήλωσε στις 13 Μαρτίου ότι η Ιβάνκα δεν είχε συμπτώματα του ιού).

 

ap_02030605656.jpg
copyright:AP PHOTOS

Μασουμέχ Εμπτεκάρ

Η αναπληρώτρια του Προέδρου Χασάν Ρουχανί, αντιπρόεδρος του Ιράν ήταν η έβδομη αξιωματούχος της χώρας, που βρέθηκε θετική σε κορωνοϊό, σύμφωνα με τους «The New York Times» στις 4 Μαρτίου. Η Εμπτεκάρ έμεινε σε καραντίνα στο σπίτι της. Σύμφωνα με τους «Times», το Ιράν είχε τον υψηλότερο αριθμό κυβερνητικών αξιωματούχων που είχαν μολυνθεί τότε.

ap_18306490519137.jpg
copyright:AP PHOTOS

Κάρμεν Κάλβο

Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Κάρμεν Κάλβο, δήλωσε ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 29 Μαρτίου μετά τη θεραπεία της για κορωνοϊό. «Θα συνεχίσω την ιατρική περίθαλψη στο σπίτι, παραμένοντας σε απομόνωση», είπε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει λίγες ημέρες νωρίτερα: «Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εισήχθη στο νοσοκομείο και έπειτα από ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες την υπέβαλαν οι γιατροί, αποφάσισαν ότι πρέπει να παραμείνει για να λάβει την απαραίτητη θεραπεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί αναπνευστική λοίμωξη».

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ο κορονοϊός δεν κοιτάει ποιον θα χτυπήσει… Αλλωστε, πολλοί είναι οι καλλιτέχνες, οι επιχειρηματίες και οι απλοί άνθρωποι που έχουν ασθενήσει από τον κορωνοϊό.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.