Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Η θρυλική Μπε Μπε – Μπριζίτ Μπαρντό – γίνεται 86!!

Η θρυλική Μπε Μπε – Μπριζίτ Μπαρντό – γίνεται 86!!

Η αυτοβιογραφία της πιο σέξι γυναίκας που περπάτησε ποτέ πάνω σε αυτόν τον πλανήτη θα αποτελεί πάντα ιδανικό ανάγνωσμα.

«Η ώρα ήταν 12.30, ήμουν Ζυγός με ωροσκόπο Τοξότη. Η μαμά υπέφερε πολύ για να με φέρει στη ζωή, στη συνέχεια υπέφερε πολύ για να με διατηρήσει στη ζωή. Αναμένοντας, ανέμεναν γιο αναγκαστικά!».

Με αυτές τις τρεις προτάσεις, η Μπριζίτ Μπαρντό αρχίζει την πολυσέλιδη αυτοβιογραφία της. Εχει προηγηθεί μια σύντομη εισαγωγή, όπου με συνοπτικές διαδικασίες περιγράφει τον γάμο της μητέρας της Αν-Μαρί Μικέλ (επονομαζόμενης και «Τοτί») με τον πατέρα της, Λουί Μπαρντό (επονομαζόμενο και «Πιλού») στο Παρίσι στις 3 Αυγούστου του 1933. Στις 28 Σεπτεμβρίου 1934, «έναν χρόνο, έναν μηνα και είκοσι πέντε μέρες μετά απ’ αυτόν τον λαμπρό γάμο», έμελλε να ακολουθήσει η γέννηση του απόλυτου θρύλου της Γαλλίας, ενός παιδιού που θα εξελισσόταν σε μια από τις πιο δοξασμένες γυναίκες του 20ού αιώνα.

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της για το γαλλικό Gala, η θρυλική Μπε Μπε, 86 χρόνων σήμερα, απομονωμένη στη βίλα της στο Σεν Τροπέ ήδη από τη δεκαετία του ’70, μίλησε για την καθημερινότητά της μαζί με τον άντρα της και τα δεκάδες κάθε είδους ζώα που συντηρεί, τη λυσσαλέα μάχη της ως ακτιβίστρια φιλόζωη, τα δισέγγονά της, αλλά και τους ελάχιστους σταρ από τα παλιά με τους οποίους κρατά αραιή επαφή.

«Την έζησα τη ζωή μου» δηλώνει η θρυλική γατούλα του Γαλλικού σινεμά που ήδη από τη δεκαετία του ‘70 έκλεισε οριστικά το κινηματογραφικό κεφάλαιο της ζωής της για να ανοίξει εκείνο της λυσσαλέας φιλόζωης ακτιβίστριας, βομβαρδίζοντας με επιστολές και καταγγελίες όλους τους ηγέτες του πλανήτη.

Απομονωμένη στη βίλα της στο Σεν Τροπέ που έχει μεταμορφώσει σε μία φάρμα, φιλοξενώντας δεκάδες ζώα που φροντίζει η ίδια, οι δύο τελευταίοι μήνες της καραντίνας ήταν για την Μπριζίτ Μπαρντό μία ιδανική ευκαιρία για να απολαύσει την ησυχία της φύσης, χωρίς το θόρυβο από τα γιοτ και τα πλοιάρια που κατακλύζουν την Κυανή Ακτή, χωρίς τα ποδοβολητά από τις ορδές των τουριστών που ξεχύνονται στους δρόμους του κοσμοπολίτικου θέρετρου.

Είναι η πρώτη φορά ίσως που μπορεί να ακούει το κελάηδημα των πουλιών εκτός των ορίων της έπαυλής της, -εκεί όπου συντηρεί στην ταράτσα της 200 περιστέρια που ταΐζει η ίδια κάθε πρωί- και να βλέπει χαμογελώντας από το μπαλκόνι της τις φουντωτές ουρές από τις αλεπούδες που κατέβηκαν στο έρημο ακόμα Σεν Τροπέ και σουλατσάρουν ανενόχλητες στους δρόμους.

 

μπριζιτ

Ανακαλύψτε την Μπε-Μπε

Πέντε ξεχασμένες ταινίες της θρυλικής ηθοποιού, τις οποίες αξίζει τον κόπο να έχετε υπόψη σας.

«Η Μπαμπέτ πάει στον πόλεμο» (1959, Κριστιάν Ζακ)
Πολεμική κωμωδία, με την Μπαρντό χωριατοπούλα που κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δέχεται να βοηθήσει την πατρίδα της πέφτοντας με το αλεξίπτωτο σε εχθρικό έδαφος.

«Η αλήθεια» (1960, Ανρί Ζορζ Κλουζό)
Εξοχο δικαστικό δράμα από τον σκηνοθέτη των «Δαιμονισμένων», με την Μπαρντό επαρχιώτισσα που μετακομίζει στης αδελφής της στο Παρίσι και βρίσκεται κατηγορούμενη για τον φόνο του φίλου της.

«Ενα χαριτωμένο, κουτό κορίτσι» (1964, Εντουάρ Μολιναρό)
Αλλη μια κωμωδία, με την Μπαρντό και πάλι στον ρόλο του τίτλου. Παίζει την κοπέλα του Αντονι Πέρκινς, ο οποίος υποδύεται έναν ρώσο κατάσκοπο που προσπαθεί να κλέψει απόρρητα έγγραφα από της βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες.

«Δύο βδομάδες του Σεπτέμβρη» (1967, Σερζ Μπουργκινιόν)
Θαυμάσιο μελόδραμα, με την Μπαρντό διχασμένη ερωτικά ανάμεσα σε δύο άνδρες στο Λονδίνο.

«Η λεωφόρος των λαθρεμπόρων» (1971, Ρομπέρ Ενρικό)
Μία από τις τελευταίες ταινίες, στην οποία μιμούμενη θρύλους όπως η Τζιν Χάρλοου, η Μέριλιν Μονρόε και η Μαρλένε Ντίτριχ, στην ουσία διακωμωδεί τον εαυτό της.

Σήμερα γιορτάζουν οι:

  • Νεόφυτος, Χαρίτων, Χαριτώ.

Η επέτειος της ημέρας:

  • Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λύσσας

Tα κυριότερα γεγονότα της ημέρας είναι:

  • 480 π.Χ.

    Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας

    Ο ελληνικός στόλος υπό τον Θεμιστοκλή καταναυμαχεί τον περσικό στόλο στα στενά της Σαλαμίνας. Ο αρχηγός των Περσών, Ξέρξης, παρακολούθησε την τραγωδία του ναυτικού του από το όρος Αιγάλεω.

  • 1538

    Η Ναυμαχία της Πρέβεζας

    Λαμβάνει χώρα η Ναυμαχία της Πρέβεζας. Ο τουρκικός στόλος υπό τον Χαϊρεντίν Πασά, γνωστότερο ως Μπαρμπαρόσα, καταναυμαχεί το συμμαχικό στόλο με επικεφαλής τον γενοβέζο ναύαρχο Αντρέα Ντόρια.

  • 1864

    Η ίδρυση της Διεθνούς Ενωσης Εργατών

    Ιδρύεται στο Λονδίνο η Διεθνής Ένωση Εργατών, που αποτέλεσε την Πρώτη Διεθνή.

  • 1964

    Η πρώτη απόπειρα εορτασμού της επετείου της ίδρυσης του ΕΑΜ σε ανοικτό χώρο μετά το 1949 παρεμποδίζεται από τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος τη χαρακτηρίζει «πρόκληση προς το έθνος».

  • 2000

    Κώστας Κεντέρης

    Ο Κώστας Κεντέρης γράφει ιστορία, καθώς κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, με χρόνο 20.09. Η Ελλάδα είχε να κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε ανδρικό αγώνισμα στο στίβο από το 1912, όταν ο Κωστής Τσικλητήρας είχε πρωτεύσει στο μήκος άνευ φοράς.

  • 2013

    Ο γ.γ. της «Χρυσής Αυγής», Νίκος Μιχαλολιάκος.

    Συλλαμβάνονται τα ηγετικά στελέχη της «Χρυσής Αυγής» (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός κ.ά.). Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και οπλοκατοχή.

Σαν σήμερα γεννήθηκαν:

  • 551 π.Χ.

     Κομφούκιος

    Κομφούκιος, εξελληνισμένη ονομασία του Κουνγκ Φου Τζου, κινέζος φιλόσοφος. (Θαν. 479 π.Χ.)

  • 1893

    Γιάννης Σκαρίμπας

    Γιάννης Σκαρίμπας, Ιδιότυπος ποιητής, πεζογράφος και θεατρικός συγγραφέας, που χρονικά μόνο τοποθετείται στη γενιά του τριάντα. Αποτελεί μια μοναχική περίπτωση στα ελληνικά γράμματα, και για πολλά χρόνια αγνοήθηκε από την κριτική. (Θαν. 21/1/1984)

  • 1924

    Μαρτσέλο Μαστρογιάνι

    Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ιταλός ηθοποιός. (Θαν. 19/12/1996)

  • 1934

    Μπριζίτ Μπαρντό

    Μπριζίτ Μπαρντό, γαλλίδα ηθοποιός.

Σαν σήμερα έφυγαν από τη ζωή:

  • 1991

    Μάιλς Ντέιβις

    Μάιλς Ντέιβις, αμερικανός συνθέτης και τρομπετίστας της τζαζ. (Γεν. 26/5/1926)

  • 2003

    Ελία Καζάν

    Ελία Καζάν, (Ηλίας Καζαντζόγλου), ελληνικής καταγωγής αμερικανός σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου. («Λεωφορείον ο Πόθος», «Αμέρικα – Αμέρικα», «Ανατολικά της Εδέμ», «Το Λιμάνι της Αγωνίας») (Γεν. 7/9/1909)

  • 2016

    Σιμόν Πέρες

    Σιμόν Πέρες, διακεκριμένος ισραηλινός πολιτικός. (Γεν. 2/8/1923)


Πηγή: SanSimera.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.