Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ένα εμβόλιο σκωτσέζικο ντουζ!

Ένα εμβόλιο σκωτσέζικο ντουζ!

Ένα δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι η AstraZeneca προχώρησε σε δεύτερο «πάγωμα» των δοκιμών του εμβολίου στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της εφημερίδας, υπήρξε και δεύτερο άτομο που παρουσίασε σοβαρή νευρολογική ασθένεια. Έτσι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να σταματήσουν οι δοκιμές και να μείνουμε χωρίς το εμβόλιο που ήδη προπληρώσαμε!

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως επρόκειτο για μια γυναίκα, η οποία συμμετείχε στις δοκιμές του εμβολίου στη Βρετανία, η οποία μετά τη λήψη δόσης του εμβολίου, εμφάνισε εγκάρσια μυελίτιδα, μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο που επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό, προκαλώντας αδυναμία, αισθητηριακές αλλοιώσεις και δυσλειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Η AstraZeneca δεν επιβεβαίωσε τη διάγνωση στη δεύτερη περίπτωση, όμως άνθρωπος από το στενό περιβάλλον της γυναίκας που ασθένησε, μίλησε στους Times και επιβεβαίωσε ότι η ασθένεια είχε αναφερθεί όντως ως εγκάρσια μυελίτιδα.
Στο μεταξύ το πρωτόκολλο της AstraZeneca, τονίζει ότι ο στόχος που έχει τεθεί, είναι ένα εμβόλιο με 50% αποτελεσματικότητα, το όριο δηλαδή που έχει καθορίσει ο αμερικανικός οργανισμός FDA.
«Για να καθοριστεί με στατιστική ακρίβεια εάν η εταιρεία πετυχαίνει τον στόχο αυτό, θα πρέπει να συμμετάσχουν στις δοκιμές 150 επιβεβαιωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό. Ωστόσο, θα γίνει και μία πρώιμη ανάλυση των στοιχείων όταν υπάρξουν 75 ασθενείς συμμετέχοντες. Εάν τότε το εμβόλιο είναι 50% αποτελεσματικό, μπορεί η εταιρεία να σταματήσει νωρίτερα τις δοκιμές και να ζητήσει την άδεια της αμερικανικής κυβέρνησης για να διαθέσει το εμβόλιό της για επείγουσα χρήση», αναφέρουν οι New York Times.
Η παρενέργεια που παρατηρήθηκε και σε δεύτερη συμμετέχουσα στις δοκικμές του εμβολίου, είναι σπάνια, αλλά κρίνεται σοβαρή, και οι ειδικοί δήλωσαν ότι η εύρεση ακόμη και μιας υπόθεσης μεταξύ χιλιάδων συμμετεχόντων στη δοκιμή θα μπορούσε να είναι «κόκκινη σημαία» και να σταματήσει εντελώς τις δοκιμές εμβολίων της AstraZeneca.
 
«Αν υπάρχουν ήδη δυο περιπτώσεις, τότε το σχέδιο αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Mark Slifka, ειδικός επί των εμβολίων στο Πανεπιστήμιο Oregon Health and Science για να συνεχίσει: «Αν εμφανιστεί και τρίτη περίπτωση νευρολογικής διαταραχής στο γκρουπ των δοκιμών, τότε μπορεί να πέσουν οι τίτλοι τέλους για το συγκεκριμένο εμβόλιο».
(πληροφορίες από πρώτο θέμα)
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.