Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

TO BE OR NOT TO BE…

TO BE OR NOT TO BE…

Πριν λίγο καιρό παραβρεθήκαμε με τις αγαπημένες μου Angels Έλβα και Νάνα σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση ( Warrior women fighting), μια ημερίδα με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών που έλαβαν μέρος. Είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να είμαστε ομιλήτριες, με θέμα « To be or not to be…». Πιστεύω ότι όλες φύγαμε από εκείνη την αίθουσα με πολύ όμορφα συναισθήματα, νιώθοντας δυνατές και αποφασισμένες.

Ο τίτλος της ομιλίας μας έχει εντυπωθεί στον εγκέφαλό μου. Σαν να έχει γραφτεί σε έναν πίνακα με ανεξίτηλη μπογιά.. «To be…» ! Το θέμα είναι όχι αν θα είσαι, αλλά τι θα είσαι. Αυτό που θέλεις; Αυτό που ονειρεύεσαι; Αυτό που μπορείς; Αυτό που σου επιτρέπουν; Αυτό που εγκρίνουν για σένα; Αυτό που σου επιβάλλουν; Μεγάλες κουβέντες. Ατέλειωτες σκέψεις.

Απάντηση;
Το ιδανικό θα ήταν να είμαστε αυτό που πραγματικά μας εκφράζει. Ότι φέρνει χαμόγελο στα χείλη μας και λάμψη στα μάτια μας. Ότι γεμίζει ευτυχία την καρδιά μας. Ότι μας κάνει αστείρευτες πηγές θετικής ενέργειας και ζωής! Πόσοι από εμάς το έχουν πετύχει αυτό; Για να δω!! Μέσα από τη μαγική μου σφαίρα μπορώ να διακρίνω ελάχιστα χέρια σηκωμένα! ( Μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα όσοι ανήκετε σε αυτή τη μειονότητα των τυχερών! Για να χαρώ με την απίστευτη αυτή επιτυχία σας!)

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο καθένας από εμάς ίσως δεν έχει καταφέρει να γίνει ότι πραγματικά ονειρεύεται και ποθεί. Κι ένας από αυτούς είναι τα αμέτρητα ταμπού και κόμπλεξ που κουβαλάει η κοινωνία μας από τις προηγούμενες γενιές. Θα μπορούσα να γράφω ως αύριο. Θα προτιμήσω να δώσω ένα απτό παράδειγμα που με αφορά.

Επέλεξα στα 18 μου χρόνια να ακολουθήσω την ιατρική. Μου άρεσε και μου αρέσει να βοηθώ ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αγαπώ τη δουλειά μου και όπως έχω ξαναπεί προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να την κάνω σωστά. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι είμαι αυθεντία. Απλώς δουλεύω βασισμένη στις διεθνείς οδηγίες, την εμπειρία και την κριτική μου σκέψη. Όμως δεν μπορώ να αγνοήσω τη φλόγα που σιγοκαίει μέσα μου. Τη φλόγα της έκφρασης, της συγγραφής, της δημιουργίας… Ποιος θα μου απαγορεύσει να ασχοληθώ με κάτι που με γεμίζει; Υπάρχει κάπου γραμμένο το ασυμβίβαστο;

Μήπως κλέβω το χρόνο κάποιου; Ίσως προσβάλω τη δημοσία αιδώ με τα κείμενα, τις φωτογραφίες και τις όμορφες στιγμές με τις φίλες μου;

Η απάντηση στο ερώτημα αγαπητές και αγαπητοί μου είναι μία και μοναδική. «Tο be and to be whatever you dream of…».

Να είμαστε αυθεντικοί, ευτυχισμένοι, ικανοποιημένοι με ότι κάνουμε. Ήρεμοι σαν ένα μωρό που κοιμάται νηφάλιο. Ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Η ζωή μας έχει αρχή και τέλος. Όσο λοιπόν βρισκόμαστε επί γης, να είμαστε πρώτα από όλα υγιείς για να μπορούμε να υλοποιούμε τους στόχους μας και να πλησιάζουμε τα όνειρά μας όλο και περισσότερο! Κι αν ακόμη δεν έχετε βρει τι αναζητάτε, είμαι βέβαιη ότι θα συμβεί σύντομα. Όλοι μας είμαστε προορισμένοι για κάτι μεγάλο. Θα έρθει σίγουρα αν το πιστεύετε!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.