Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Τελειότης…

Τελειότης…

Τέλειος, τέλεια, τέλειο: εκείνος, εκείνη, εκείνο που ανταποκρίνεται απόλυτα σε ένα πρότυπο, που δεν έχει ελαττώματα. Ποιος ορίζει τα πρότυπα και ποιος τα ελαττώματα; Με ποια κριτήρια; Ένα έχω να πω. Το τέλειο, το ιδανικό είναι από μόνες τους έννοιες ελαστικές. Μπορούν να τεντωθούν και να παραμορφωθούν όσο θέλει ο καθένας για να πάρουν το σχήμα που φαντάζεται. Κι όμως. Εν τέλει είναι κάτι που δεν ορίζεται συγκεκριμένα και πιθανόν δεν υπάρχει.
Μπορείτε να σκεφτείτε ένα τρόπο για να πλησιάσετε αυτές τις έννοιες; Υπάρχει μια ιδέα. Να κάνουμε όλοι μας αυτό που επιλέξαμε (ή που “μας επέλεξε” ή που αναγκαστήκαμε να κάνουμε) με αγάπη, με κέφι, με όρεξη, με μεράκι. Εννοώ βρε παιδί μου, οτιδήποτε κάνεις, να το κάνεις καλά. Σκουπίζεις; Μην αφήνεις σκουπίδια στις γωνίες. Φτιάχνεις καφέ; Κάνε τον καλό, όπως θα τον έπινες κι εσύ. Έχεις επαφή με κόσμο; Μίλησέ τους και φέρσου σαν να απευθύνεσαι σε δικό σου άνθρωπο. Και ούτω καθεξής.
Γενικά. Ότι και να κάνεις, μην το κάνεις απλά για να το κάνεις. Μην το κάνεις για να …βγει η υποχρέωση. Μην το κάνεις κοροϊδεύοντας τον χρόνο και τους γύρω σου. Σε τελική ανάλυση, θα γυρίσει boomerang. Δεν είναι το σύμπαν που επιστρέφει συμπεριφορές. Είναι ο ίδιος σου ο εαυτός που θα βουλιάζει σταδιακά στο βούρκο της ρουτίνας, της οκνηρίας, της αδιαφορίας.
Ποια η ηθική ικανοποίηση της αδιαφορίας ή της παραίτησης; Προς Θεού! Δεν υποτιμώ κανέναν. Υπάρχουν άνθρωποι με ιδιαιτερότητες ή περιορισμένες ικανότητες, οι οποίοι με την προσπάθειά τους φέρνουν εις πέρας πράγματα που υπερβαίνουν τις δυνατότητές τους. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι ικανότατοι, που δεν έμαθαν ποτέ να δουλεύουν. Ούτε για τον ίδιο τους τον εαυτό. Κι αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω και να το δικαιολογήσω.
Δεν υπάρχει ιδανική εργασία, ιδανικό περιβάλλον, ιδανικοί άνθρωποι. Υπάρχουν όμως εκείνοι που προσπαθούν, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, που επενδύουν δυνάμεις και χρόνο, που κάνουν αυτό που αναλαμβάνουν υπεύθυνα και στοχεύουν στο βέλτιστο. Το πιστεύω ακράδαντα. . Ότι και να κάνεις στη ζωή σου, τέλειο μπορεί να είναι μόνο όταν το κάνεις εσύ «τέλειο», όταν προσπαθείς και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.