Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Περί ενέργειας…

Περί ενέργειας…

Κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού τηλεφώνου μου, μου γεννήθηκε η απορία. Αλήθεια, εσείς πως ξοδεύετε καθημερινά την ενέργειά σας; Είστε από τους τύπους που ξέρουν πως να μπαίνουν σε energy saving mode όταν χρειάζεται ή την σπαταλάτε εδώ κι εκεί μέχρι να βγει ξαφνικά το σήμα «χαμηλ. μπαταρ.», όπως λέει η αγαπημένη μου θεία;

Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τον τρόπο να επενδύουμε ενέργεια στα σημαντικά και ουσιαστικά πράγματα της ζωής μας αλλά πολύ περισσότερο να την αφιερώνουμε σε ότι μας ευχαριστεί και σε ό,τι εξυπηρετεί τους δικούς μας στόχους και τα δικά μας όνειρα.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι, εκείνοι που έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ποιότητα ζωής τους εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη σωστή επένδυση της ενέργειάς τους, σίγουρα δεν κάνουν τα εξής:

1. Δεν μένουν περιορισμένοι στη ζώνη άνεσης τους, καθώς γνωρίζουν ότι οι καλές ευκαιρίες και η πρόοδος απαιτεί να ξεβολευτεί κανείς, να τολμήσει, να εκτεθεί και γενικά να κάνει ένα βήμα παρακάτω.

2. Δεν ασχολούνται με τους γύρω τους, σπαταλώντας χρόνο σε κουτσομπολιά, κακοήθειες, σχέδια εξόντωσης, πλάνα εκδίκησης. Αφιερώνονται στην αυτοκριτική, την αυτοβελτίωση και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όχι στα προβλήματα αυτά καθαυτά.

3. Όσο οι υπόλοιποι υπεραναλύουν και ψάχνουν τη μεγάλη ιδέα σε λεπτομέρειες, εκείνοι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία, στοχεύουν ψηλά και κάνουν τη διαφορά.

4. Αντί να μένουν προσκολλημένοι στο χθες, στις άσχημες στιγμές, και να κρατούν κακία σε εκείνους που τους έβλαψαν ή τους «έβαλαν τρικλοποδιές», απλά γυρίζουν σελίδα, απολαμβάνουν το τώρα και σχεδιάζουν το αύριο βασισμένοι σε όσα έμαθαν από τις εμπειρίες τους.

Η ουσία βρίσκεται σε ότι μας γεμίζει, μας ευχαριστεί, μας εξελίσσει κι όχι στο άσκοπο ξόδεμα από εδώ κι από εκεί. Για να μπορέσουμε να αφιερωθούμε όμως στα σημαντικά, χρειάζονται κάποια βασικά βήματα. Το πρώτο είναι να ορίσουμε τα σημαντικά για εμάς. Μετά, να βάλουμε προτεραιότητες και βέβαια, αν χρειάζεται, να επαναπρογραματίσουμε τον εγκέφαλό μας ώστε να λειτουργεί όπως θέλουμε εμείς και να κατανέμει την ενέργειά μας έξυπνα και ωφέλιμα.

Για να γίνουν όλα αυτά μπορεί να χρειαστούμε βοήθεια. Και το κόλπο είναι να μη διστάσουμε να την ζητήσουμε την κατάλληλη στιγμή. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι ενέργειά μας δεν είναι ανεξάντλητη και για να την ξοδέψουμε βασική προϋπόθεση είναι να την έχουμε. Άρα φροντίζουμε τον εαυτό μας, τον περιβάλλουμε με αγάπη και επικεντρωνόμαστε στη «φόρτισή» μας. Αν επιτρέψουμε στην ένδειξη «χαμηλή μπαταρία» να εμφανιστεί, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να την ανατρέψουμε για να μην μας κοστίσει σε οποιοδήποτε επίπεδο. Επίσης ανάμεσα στα βήματα SOS είναι και ο εντοπισμός του κουμπιού που θα μπορεί να μας θέτει σε energy saving mode ανά πάσα στιγμή.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.