Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Λίγες μόλις ημέρες πριν ήταν η  γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία για κάποιους είναι πολύ σημαντική, για κάποιους άλλους αδιάφορη και ίσως για ορισμένους απλά μια κακή ανάμνηση.

Θα σας εξομολογηθώ ότι είμαι πολλά χρόνια με το σύζυγο μου, αν και στο άνθος της ηλικίας μου φυσικά. Δε γιορτάσαμε ποτέ την ημέρα αυτή. Καλό η κακό δεν ξέρω αλλά δεν την πιστέψαμε μάλλον ποτέ.

Δεν είναι άσχημη ιδέα να γιορτάζουμε τον έρωτα και την αγάπη μια συγκεκριμένη ημέρα του χρόνου. Όμως υπάρχουν πολλές ενστάσεις. Όταν μιλάμε για τόσο δυνατά συναισθήματα σίγουρα δεν μιλάμε για κάτι που διαρκεί μια ημέρα…

Εάν λοιπόν δεν προλάβετε να αγοράσετε καρδούλες, λουλούδια, αρκουδάκια, πανάκριβα δώρα κλπ από όλα αυτά που κατακλύζουν τα καταστήματα , αρπάξτε μια σοκολάτα, αδράξτε την ευκαιρία της στιγμής και χαρίστε στον άνθρωπο σας δυο πολύτιμες λέξεις : «σε αγαπώ». Ίσως είναι το μοναδικό που περιμένει και το πιο σημαντικό για εκείνον/η. Να γνωρίζει και να νιώθει την παρουσία και την αγάπη σας!

Φυσικά κάθε μέρα πρέπει να «γιορτάζουμε» την αγάπη. Να μη χάνουμε ούτε λεπτό. να μη δημιουργούμε γκρι συννεφάκια… Έχει κάνεις αντίθετη άποψη; Όταν αγαπάς, θέλεις να το φωνάζεις. Κι όταν αγαπιέσαι θέλεις να σου το λένε. Οι αισθήσεις οξύνονται όταν είσαι ερωτευμένος. Θέλεις να νιώθεις, να ακούς, να ψηλαφείς και να γεύεσαι… Εξ ου και η πασίγνωστη φράση « ο έρωτας περνάει από το στομάχι»!! Οργανώστε ένα ρομαντικό δείπνο έστω κι αν αυτόπεριλαμβάνει μόνο…τυρί και ένα ποτήρι κρασί. Αφήστε ένα όμορφο σημείωμα στο ψυγείο (γιατί κάποια στιγμή θα πεινάσει!!!), στείλτε ένα μνμ, νομίζω το περιμένει ελέγχοντας τα εισερχόμενα κάθε πέντε λεπτά.

Θέλετε να μάθουμε τί είναι έρωτας; Ένα μικρό, γλυκό αγόρι με τόξο και βέλη; Ξέρετε πόσο θέλω να σας μιλήσω για την επιστημονική άποψη η οποία έχει ως εξής. Ο έρωτας, λέει, έχει τρία στάδια τα οποία ελέγχονται ορμονικά.

  1. Ο πόθος: χαρακτηρίζεται από αύξηση της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων στους άντρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.
  2. Η έλξη: όπου κυριαρχεί η δράση της αδρεναλίνης, της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης.
  3. Η σύνδεση: εδώ κυρίαρχο ρόλο έχει η οξυτοκίνη (η ορμόνη της αγκαλιάς) και η αγγειοτενσίνη.

Πάντως είναι κοινά αποδεκτό ότι ο έρωτας, δεν μπορεί να ελεγχθεί και σίγουρα δεν έχει μαγικό διακόπτη on-off!!! Φαντάζομαι το έχετε ζήσει αυτό. Τελικά είτε υπάρχει είτε είναι μια ψευδαίσθηση, ένα δημιούργημα του εγκέφαλου, ο καθένας μας τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά και αυτό είναι βέβαιο!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.