#Fetapasta: Η viral συνταγή με άρωμα Ελλάδας

#Fetapasta: Η viral συνταγή με άρωμα Ελλάδας

Ποιος θα το πίστευε ότι μπορεί μια απλή συνταγή να γίνει viral και να διαφημίσει τόσο τη φέτα και την Ελλάδα!

Κι όμως η #fetapasta, δηλαδή μια παρασκευή με φέτα, ντοματίνια, λάδι και ρίγανη που ψήνεται στο φούρνο, έχει αγαπηθεί με μανία από τους απανταχού food lovers, pasta lovers, TikTokers και έχει γίνει μια νέα τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί μία τόσο απλή συνταγή έγινε viral, όμως; Όλα ξεκίνησαν από ένα post της Φιλανδής food blogger Jenni Häyrinen, η οποία ανέβασε τη συνταγή στο blog της και σύντομα έγινε τόσο viral που η ζήτηση στην φέτα στη Φιλανδία αυξήθηκε κατά 300%. Λίγο καιρό αργότερα, οι TikTokers ανακάλυψαν κι εκείνοι τη συνταγή και πλέον τα posts με τις #fetapasta έχουν εκατομμύρια views.

Κατά την αρχική συνταγή, βάζεις σε ένα πυρέξ ένα κομάτι φέτα στο κέντρο, γυρω γύρω ντοματίνια, περιχύνεις με λάδι, προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και ρήγανι και το τοποθετείς στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Ο αγαπημένος σεφ Άκης Πετρετζίκης προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και σήμερα θα δούμε μια υπέροχη συνταγή που αξίζει να τη φτιάξεις και να την απολαύσεις.

Συστατικά

  • 600 γρ. ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • αλάτι
  • 500 γρ. κοχύλια, ζυμαρικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί 28×36 εκ. βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις ελιές, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Κάνουμε ένα κενό στο κέντρο του ταψιού και τοποθετούμε τη φέτα.
  • Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι πιέζουμε καλά τα ντοματίνια με τη φέτα ώστε να λιώσουν και να ανακατευτούν μεταξύ τους.
  • Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε, κρατάμε το νερό και μεταφέρουμε στο ταψί με τα ντοματίνια και τη φέτα. Αν χρειάζεται περισσότερη υγρασία τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο και πιπέρι.

 

 

Με πληροφορίες από lifo.gr και συνταγή από Akispetretzikis.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.