Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΕΦΗΒΕΙΑ…

ΕΦΗΒΕΙΑ…

Σήμερα αποφάσισα να ανοίξω μερικά κουτιά που είχαν απομείνει από τη μετακόμιση. «Βαρετή διαδικασία», σκέφτηκα. Αλλά πρέπει να γίνει. Έπεσα λοιπόν στο κουτί των…αναμνήσεων!!! Φωτογραφίες και άλμπουμ!

Δεν πρόλαβα να συνειδητοποιήσω πότε έφτασε το μικρό μου κοριτσάκι στην εφηβεία!  Κοιτάζω τις φωτογραφίες από τότε που μετακομίσαμε στο νησί και διαπιστώνω ότι οι αλλαγές είναι τόσο γρήγορες και απίστευτα μεγάλες. Ήταν παιδί και είναι…γυναίκα πια.

Όταν άκουγα ιστορίες για αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής ενός νέου, σκεφτόμουν ότι όλα είναι υπερβολές. Ήξερα φυσικά το δικό μου παιδί. Το εμπιστευόμουν. Έβλεπα δείγματα της κριτικής της σκέψης, των αποφάσεων και των διαπροσωπικών της σχέσεων. Γι’αυτό πίστευα ότι όλα θα είναι εύκολα και ομαλά.

Όμως με την πάροδο του χρόνου και τις πολλαπλές αλλαγές τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στον εσωτερικό κόσμο, κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα πολυ σύνθετο ζήτημα και ότι αυτό που πρέπει να κάνω είναι να το αναλύσω ώστε να το κατανοήσω καλύτερα και να αντιμετωπίσω σωστά.

Προσπάθησα λοιπόν να καταλάβω πως σκέφτεται και πως βιώνει τα γεγονότα η μικρή μου. Αντιλήφθηκα ότι πρέπει να σταματήσω τις συστάσεις ως ενήλικας και να ταυτιστώ , να βιώσω τους  προβληματισμούς της σαν να ήμουν εκείνη. 14 χρονη λοιπόν κι εγώ. Άντε το πολύ 18. Προσπαθώ να είμαι κοντά της. Να κάνουμε πράγματα μαζί. Φυσικά τις περισσότερες φορές βρίσκω έναν …τοίχο. Μονολεκτικές απαντήσεις, εκρήξεις χωρίς λόγο, αντιδράσεις για τις αντιδράσεις. Όμως συνεχίζει να είναι πνευματώδης, να έχει απίστευτο χιούμορ, να αυτοσαρκάζεται και να λέει απίστευτα έξυπνες ατάκες όταν «απελευθερώνεται» από το επαναστατικό πνεύμα αντιλογίας της εφήβου. Και ειδικά αυτές τις στιγμές τη λατρεύω και είμαι πολύ υπερήφανη!

Κάποτε λοιπόν τα καταφέρνω και άλλοτε όχι, ακολουθώντας τι άλλο από το ένστικτο της μανούλας! Δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας. Κι αυτό γιατί οι μεταβλητές είναι πολλές και διαφορετικές. Οπότε η καθεμιά μας πορεύεται μόνη της, αν και οι εμπειρίες των παλαιότερων μπορεί να φανούν χρήσιμες σε πολλές περιπτώσεις. Υπομονή και επιμονή! Που θα πάει, θα περάσει κι αυτό!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.