Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Γυναίκα. Μια λέξη, μια έννοια, ένας άνθρωπος που δίνει ζωή από την ζωή της.

Γυναίκα. Μια λέξη, μια έννοια, ένας άνθρωπος που δίνει ζωή από την ζωή της.

Ημέρα της γυναίκας… σήμερα μόνο; Κάθε μέρα γιορτάζουμε αγαπημένες μου! Ανεξαρτήτως ηλικίας γιορτάζουμε κάθε λεπτό. Δε διαφωνώ βέβαια με τα δώρα και τα λουλούδια που λαμβάνουμε από τους άνδρες της ζωής μας, ούτε με τις εξόδους που πιθανότατα έχετε προγραμματίσει. Είναι αδιαμφισβήτητα μια καλή ευκαιρία για να συναντηθείτε με τις φίλες σας και να διασκεδάσετε. Όλες μας το δικαιούμαστε και το αξίζουμε, αφού δουλεύουμε αδιάκοπα και ακούραστα για εμάς και για την οικογένεια μας. Γνωρίζετε όμως πότε, πώς και γιατί καθιερώθηκε η γιορτή της γυναίκας; Ας κάνουμε μια σύντομη αναφορά-αναδρομή.
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία. Γρήγορα η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση αναγνώρισης των γυναικών από τους άνδρες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.
Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, από το 1975, εορτάζεται αποσκοπώντας στην ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων. Σίγουρα έχουμε κατοχυρώσει και επιτύχει πολλά ως γυναίκες και μπορούμε να πέτυχουμε ακόμη περισσότερα και σημαντικά. Χρόνια μας πολλά λοιπόν! Με υγεία, αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά και δημιουργία!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.