Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αυτά είναι τα βήματα για να καταφέρετε να χαλαρώσετε

Αυτά είναι τα βήματα για να καταφέρετε να χαλαρώσετε

Φτάνει κάποια στιγμή της ημέρας που θέλουμε και έχουμε ανάγκη να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε.

Είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους να βελτιώσουμε την ικανότητά μας να χαλαρώνουμε, ειδικά αυτήν την περίοδο.

Για πολλούς η χαλάρωση δεν είναι εύκολη. Δυσκολεύονται να ρίξουν τους ρυθμούς τους και να ξεκολλήσουν από το πρόγραμμα, τη δουλειά και τις έγνοιες.

Τι μπορείτε να κάνουτε για να τα καταφέρετε;

1. Βρείτε τι σας χαλαρώνει πραγματικά

Μπορεί να ακούγεται ως κάτι προφανές αλλά δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τον χρόνο χαλάρωσής τους ή τι είναι αυτό που θα τους βοηθήσει πράγματι να χαλαρώσουν.

Μπορεί το πολύωρο scrolling στον υπολογιστή ή στο κινητό να νομίζετε ότι σας χαλαρώνει ή μπορεί να κάνετε πράγματα που έχετε ακούσει ότι βοηθούν στην χαλάρωση, αλλά να μην ταιριάζουν τόσο πολύ σε εσάς.

Η χαλάρωση δεν είναι ίδια για όλους. Δςν υπάρχει συνταγή επιτυχία και ένας “τυφλοσούρτης” να ακολουθήσεις. Μπορεί οι δραστηριότητες που βοηθούν ένα άτομο να χαλαρώσει, να μην ταιριάζει σε κάποιο άλλο.

Για να αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι σημαίνει χαλάρωση για εσάς, ίσως θελήσετε να ανακαλύψετε τι σημαίνει για εσάς, πως την αντιλαμβάνεστε:

  • Η χαλάρωση δεν είναι μία δραστηριότητα, αλλά το αποτέλεσμα οποιασδήποτε δραστηριότητας και είναι στο χέρι σας να βρείτε την ιδανική για εσάς.
  • Εξερευνήστε χόμπι, διαφορετικούς τύπους σωματικής δραστηριότητας, διάφορα μέσα κοινωνικοποίησης, πρακτικές αυτο-φροντίδας.
  • Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα, πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε κάποια που να σας ταιριάζει περισσότερο.

2. Να είστε πιστοί στην ώρα της χαλάρωσή σας

Η πίστη αποτελεί τον χρυσό κανόνα της χαλάρωσης, καθώς για να είναι αποτελεσματική πρέπει να δεσμευτείτε σε αυτήν, πράγμα που συνήθως δεν κάνουμε αν σκεφτούμε πόσες φορές ένα μήνυμα ή μια ειδοποίηση έχει αποσπάσει την προσοχή μας από οτιδήποτε κι αν κάνουμε την δεδομένη στιγμή.

Το να θέλετε να χαλαρώσετε ή να ηρεμήσετε αποτελεί μια καλή πρόθεση, θα πρέπει όμως να γίνεται πιο συγκεκριμένοι και να σκεφτείτε αν θέλετε να χαλαρώσετε από τους γρήγορους ρυθμούς, να φορτίσετε τις «μπαταρίες» σας ή να νιώσετε ανανεωμένοι. Για να το καταφέρετε δοκιμάστε:

  • Προγραμματίστε τον χρόνο που θα αφιερώσετε στην προσωπική σας χαλάρωση και μην τον θυσιάζετε.
  • «Προστατεύστε» την χαλάρωσή σας, βάζοντας το κινητό σας στο αθόρυβο.

3. Μπείτε στο «mood» με την κατάλληλη ρουτίνα

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους δεν μπορούν να χαλαρώσουν εύκολα ακριβώς επειδή έχουν συνηθίσει να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ακόμα και στον ελεύθερό τους χρόνο.

Ακόμα και αν ακούγεται τετριμμένο, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που θα σας βοηθήσει να εκτονώσετε την ένταση της ημέρας πριν να χαλαρώσετε. Η ρουτίνα αυτή θα σας βοηθήσει να κάνετε ευκολότερη και πιο επιτυχημένη την μετάβαση από την ένταση στην ηρεμία.

Για να τα καταφέρετε, μπορείτε να δοκιμάσετε:

  • Να καθιερώσετε μια συνήθεια μετά την δουλειά και πριν να χαλαρώσετε για να κάνετε την μετάβαση ευδιάκριτη και πιο εύκολη.
  • Κάντε μια βόλτα, διαλογιστείτε, ασκηθείτε, κάντε μια γρήγορη δουλειά, γράψτε τη λίστα με τις υποχρεώσεις σας για την επόμενη μέρα. Αυτά αποτελούν μερικά παραδείγματα από τις δεκάδες δραστηριότητες, με τις οποίες μπορείτε να πειραματιστείτε.
  • Μην πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας για να χαλαρώσει αλλά αφεθείτε και κάθε μέρα θα διαπιστώσετε ότι θα χαλαρώνετε περισσότερο.

Τελικά ακόμη και η χαλάρωση έχει την τέχνη της κι αν δεν προσπαθήσει κανείς να βρει το δικό του τρόπο, ίσως να μην τα καταφέρει με την πρώτη.

Παλέψτε το γιατί είναι απαραίτητο!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.