Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

Κάθε παιδί από τη γέννησή του φέρει γονιδιακό φορτίο που καθορίζει εν μέρη το χαρακτήρα και τη δυναμική που θα έχει στη ζωή του. Όμως το μυαλό και η ψυχή του είναι σαν ένα άγραφο βιβλίο, ένα βιβλίο με λευκές σελίδες όπου θα γραφτούν οι εμπειρίες και οι γνώσεις που θα διαμορφώσουν την προσωπικότητά του.

Οι γονείς έχουν πολύ σημαντικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας προσφέροντας αμέτρητες εμπειρίες, παραδείγματα, γνώσεις και ευκαιρίες σε όλους μας. Μαζί με την εκπαίδευση μεταδίδουν αρχές, διδάσκουν αξίες και προσφέρουν απλόχερα συναισθήματα, όλα με τη δική τους σημασία στο “ζύμωμα” του μυαλού, του ήθους και του ψυχικού μας κόσμου.

Έχω ξαναπεί ότι νιώθω πολύ τυχερή. Οι γονείς μου ήταν πάντα εκεί. Από μικρή θεωρώ ότι μου έδωσαν όλα τα εφόδια για να αισθανθώ έτοιμη και να σταθώ ως ολοκληρωμένος άνθρωπος στην κοινωνία, να προχωρήσω βήμα βήμα στη ζωή. Δεν αναφέρομαι στα υλικά αγαθά, αν και ποτέ δε μου έλλειψε τίποτα. Με μέτρο φυσικά. Δε στερήθηκα την αγάπη, την οικογενειακή θαλπωρή, τις όμορφες στιγμές αλλά και τις δύσκολες από τις οποίες διδάχτηκα πολλά! Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη προς τους γονείς μου που στάθηκαν και στέκονται δίπλα μου ακόμη, έστω και από μακριά!

Θέλω να ομολογήσω ότι καθημερινά, ίσως και λόγω του επαγγέλματός μου, έχω μια διαρκή ανησυχία επειδή οι δικοί μου γονείς είναι μακριά. Μεγαλώνουμε. Κι εμείς και οι γονείς μας. Θέλω να ξέρω ότι είναι καλά στην υγεία τους. Σκέφτομαι ότι κανείς μας δε θα ζήσει αιώνια. Φυσικά κάθε παιδί θα ήθελε οι γονείς του να αποτελέσουν την εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα της φύσης. Θυμάμαι κάποια στιγμή, όταν η κόρη μου ήταν μικρή, που μου είχε πει. «Μαμά, ξέρω ότι τους ανθρώπους τους παίρνει κάποτε κοντά του ο Χριστούλης. Εσένα όμως δε θα σε πάρει, έτσι δεν είναι;». Συγκινήθηκα τότε και θαύμασα το συλλογισμό της για τον κύκλο της ζωής.

Τώρα λοιπόν,  που είμαι κι εγώ μητέρα, έχοντας στο μυαλό μου όλα όσα αποκόμισα από την οικογένειά μου, προσπαθώ να δώσω τα ίδια και ακόμη περισσότερα στο παιδί μου. Ο σκοπός μου είναι η κόρη μου να γίνει, όπως της λένε πολλοί γνωστοί και φίλοι μας, μια «βελτιωμένη έκδοση» της μαμάς της! Έτσι θα είμαι περήφανη και ακόμη περισσότερο ευγνώμον…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.