Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αναζητείται αυτοεκτίμηση…

Αναζητείται αυτοεκτίμηση…

Μήπως νιώθετε ότι χάνετε την αυτοεκτίμησή σας; Έχετε την υποψία αλλά δεν είστε σίγουροι; Υπάρχουν σημεία που προδίδουν ότι η αυτοεκτίμησή μας έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα. Για να δούμε ορισμένα από αυτά.

  • Αμφισβητείτε τον εαυτό σας καθημερινά.
  • Δίνετε πολύ σημασία στο τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς.
  • Προσπερνάτε ή μειώνετε τα κομπλιμέντα που δέχεστε.
  • Δεν αναγνωρίζετε στον εαυτό σας τα μικρά ή μεγάλα επιτεύγματά σας.
  • Αποφεύγετε τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ακόμη και τις συναντήσεις με τους φίλους ή τους συγγενείς σας.
  • Δεν συνειδητοποιείτε πόσο προσφέρετε στους γύρω σου.
  • Υποεκτιμάτε τις δυνάμεις και υποτιμάτε την προσωπικότητά σας.
  • Δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τις όποιες ατυχίες ή απογοητεύσεις.
  • Αποφεύγετε να δοκιμάσετε οτιδήποτε νέο.
  • Δε νιώθετε χαρούμενοι συχνά.

Όλα αυτά βέβαια δε συμβαίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά σταδιακά. Κάποιες φορές ίσως να φταίει μια δύσκολή περίοδος της ζωής μας, στη δουλειά, στην οικογένεια, ένα πρόβλημα υγείας, η απογοήτευση από μια σχέση ή έναν φίλο. Άλλες φορές ευθύνεται η λανθασμένη επικοινωνία με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Το πρώτο βήμα για την ανάκτηση της αυτοεκτίμησής μας είναι να αναγνωρίσουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Και το επόμενο και πολύ σημαντικό να χτίσουμε μια ισχυρή φιλική σχέση με τον εαυτό μας. Δηλαδή να καταφέρουμε να τον αποδεχτούμε όπως είναι και να του αναγνωρίζουμε σε καθημερινή βάση τα θετικά στοιχεία. Είναι πιο εύκολο και αποδοτικό να θέτουμε μικρούς, καθημερινούς στόχους και να γιορτάζουμε κάθε κατάκτηση και κάθε μικρή έστω επιτυχία. Κι όταν θα είμαστε έτοιμοι και περισσότερο δυνατοί, όταν θα πατάμε σε γερές βάσεις, θα ανοίξουμε τα φτερά μας για τα μεγάλα μας όνειρα.

Πολύ σημαντικό είναι να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που μπορούν να μας στηρίξουν. Χρειαζόμαστε «δεκανίκια» μέχρι να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Βρείτε τους μικρούς «θεούς» σας, εκείνους που θα σταθούν δίπλα σας στην αναζήτηση της χαμένης αυτοπεποίθησης. Να θυμάστε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και είναι ουτοπικό να κυνηγάμε το τέλειο γιατί απλά δεν υπάρχει. Οπότε να είμαστε ρεαλιστές σε όλες μας τις επιθυμίες, τις απαιτήσεις και κυρίως τις απαιτήσεις από τους εαυτούς μας. Κι αν πιάσετε το διαβολάκο μέσα σας να αρχίζει την ανάγνωση του «αυτό-κατηγορητηρίου» κλείστε τα αυτιά σας, δείτε τον καθρέφτη και πείτε απλά: ¨Σ΄αγαπώ.¨

Εάν δυσκολεύεστε πολύ, αμφιταλαντεύεστε, παιδεύεστε σε ένα κυκεώνα σκέψεων και αμφιβολιών, βρείτε κάποιον ειδικό. Έναν ψυχολόγο. Μιλήστε μαζί του και αφήστε τον να σας οδηγήσει με τον τρόπο του στο σωστό μονοπάτι αναζήτησης. Είναι πολύ χρήσιμη και κάποιες φορές επιβεβλημένη αυτή η βοήθεια όταν δεν τα καταφέρνουμε μόνοι μας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.