Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αγαπήστε!

Αγαπήστε!

Πρωί πρωί ξεκινώ για δουλειά. Με το καφεδάκι μου ανά χείρας. Ανοίγοντας το ραδιόφωνο στον αγαπημένο μου σταθμό πετυχαίνω ένα πρόγραμμα πολύ σπέσιαλ. Αφιερωμένο στους απανταχού πονεμένους! Καημός, κλαυθμός, οδυρμός, πόνος. Αφού σκέφτηκα να σταματήσω κάπου για ένα ουισκάκι να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Που λέει ο λόγος, γιατί προσωπικά δεν είχα κανένα φαρμάκι να διώξω. Όμως ένιωσα να συμπάσχω βρε αδερφέ!

Έναυσμα για φιλοσοφική «εαυτοκουβέντα»! Δεν νομίζω να είμαι η μόνη που τα συζητώ με τον εαυτό μου, σωστά; Εξάλλου πως να περάσει κι αυτή η ώρα του πήγαινε έλα! Σκέφτομαι. Τι είναι κι αυτή η καρδιά; Ένας μυς είναι αγαπητοί μου. Μυοκάρδιο, εάν έχετε ακουστά. Γυμνάζεται καθημερινά με σταθερό ρυθμό. Όμως φαίνεται να χρειάζεται κάπου κάπου να ξεφύγει από τη ρουτίνα του. Έτσι αγαπά, χτυπάει γοργά, απογοητεύεται και μαραζώνει και πάλι από την αρχή.

Όλοι λοιπόν οι πονεμένοι σκεφτείτε λίγο διαφορετικά. Ίσως βοηθήσει παραπάνω από το μοιρολόι, το μαρασμό, το θάψιμο των πρώην, τις βαριές κουβέντες, τις αποφάσεις ζωής. Αγαπήστε βρε! Κι αν δε σας αγαπήσουν δε χάθηκε ο κόσμος. Είπαμε. Δεν μπορούμε να απαιτούμε από τους γύρω μας ότι φανταζόμαστε. Η αγάπη κι ο έρωτας είναι ασκήσεις για τη μονάκριβη καρδούλα μας. Δηλαδή όταν κάνετε μια άσκηση στο γυμναστήριο είστε σίγουροι ότι δε θα πιαστείτε; Δε θα τραυματιστείτε; Όχι φυσικά. Απλούστατα προσπαθείτε να τηρείτε ( ελπίζω ) τις βασικές αρχές που θα σας προφυλάξουν. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με την αγάπη και τις σχέσεις.

Τι ωραία θεωρία! Ως την πράξη βεβαίως… τι να σας πω. Δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας. Όλοι μας αγαπήσαμε, αγαπηθήκαμε, πονέσαμε, πληγωθήκαμε και ίσως πληγώσαμε. Κι αυτό σημαίνει ότι ζούμε! Είμαστε ενεργοί. Έχουμε αισθήματα, έχουμε καρδιά. Εντάξει δε σας συμβουλεύω να τα κάνετε και όλα…ίσωμα! Παν μέτρον άριστον. Η αγάπη θέλει ρέγουλα, έλεγαν οι παλιοί. Αχ, κι εμείς παλιοί θα είμαστε σε λίγα χρόνια. Γι’ αυτό. Επειδή όλα είναι μέσα στη ζωή, δεν γίνεται να υπάρχει μόνο άσπρο ή καλύτερα ροζ. Υπάρχει και γκρι και μαύρο. Βγάλτε τα πινέλα και τα χρώματά σας και πειραματιστείτε! Λίγοι γεννήθηκαν Πικάσο! Πως να το κάνουμε! Καλή τύχη!!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.