Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Σούπα βελουτέ από σελινόριζα

Σούπα βελουτέ από σελινόριζα

Καθώς οι γιορτινές ημέρες πλησιάζουν και οι θερμοκρασίες γίνονται όλο και χαμηλότερες, μια σούπα είναι πάντα καλή ιδέα, είτε για ορεκτικό είτε για κυρίως γεύμα. Ο διακεκριμένος σεφ Γιάννης Λουκάκος προτείνει λοιπόν σούπα βελουτέ από σελινόριζα. Είναι πεντανόστιμη, αρωματική και χορταστική, ενώ μπορεί να αποτελέσει άνετα μέρος του γιορτινού μενού μας. Είναι εύκολη στην παρασκευή και θα τη λατρέψετε!

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα

  • 200 γρ. σελινόριζα, καρέ
  • 200 γρ. γάλα
  • 400 γρ. νερό
  • 60 γρ. κάστανο, προβρασμένο
  • 55 γρ. πράσινο μήλο, σε φέτες
  • 30 γρ. κάστανο προβρασμένο, σε φλέικς
  • 50 γρ. πράσινο μήλο σέλερυ μιξ
  • 2 γρ. προσούτο τραγανό
  • αλάτι
  • μέλι καστανιάς (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι

Για το πράσινο μήλο σέλερι μιξ

  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο μπρουνουάζ
  • 6 γρ. σέλερι, κομμένο μπρουνουάζ
  • 1,5 γρ.  χυμός λεμόνι
  •  0,60 γρ. ξύσμα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μήλο, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά η σελινόριζα. Προσθέτουμε το μήλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.  Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και αλέθουμε.  Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται.  Περνάμε από πολύ λεπτή σήτα, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φλέικς κάστανου, το μιξ από μήλο και σέλερυ, το προσούτο, λίγο ελαιόλαδο και  φρέσκο μαύρο πιπέρι .

Για το πράσινο μήλο σέλερι μιξ

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι , βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί πολύ καλά η ζάχαρη και κρυώνουμε. Τοποθετούμε το μήλο μέσα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το σιρόπι και τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Tip

Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με τη κατσαρόλα ή σε ένα μπωλ στο κέντρο από το γιορτινό σας τραπέζι και να βάλετε γύρω γύρω σε ένα δίσκο όλα τα υπόλοιπα υλικά, δίνοντας έτσι την επιλογή στους καλεσμένους σας, να διαλέξουν όποιον συνδυασμό θέλουν για να εμπλουτίσουν τη σούπα τους.

 

 

Πηγή: yiannislucacos.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.