10 Ιούλ Σαμπουάν: όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Ένα βασικό προϊόν που μας είναι απολύτως απαραίτητο είναι το σαμπουάν μας. Ένα προϊόν που μπορεί να απογειώσει ή να …ισοπεδώσει τα μαλλιά μας. Κάνοντας μια βόλτα στα super market, στα καταστήματα καλλυντικών και τα κομμωτήρια, μπορεί κανείς να βρει πληθώρα σαμπουάν που υπόσχονται απίστευτα αποτελέσματα από το πρώτο λούσιμο. Πως θα βρούμε όμως το κατάλληλο για τον τύπο μαλλιών μας;
Ανάλογα με τα μαλλιά μας, πρέπει να επιλέγουμε και το αντίστοιχο σαμπουάν. Για παράδειγμα αν έχουμε λεπτή τρίχα χρειαζόμαστε ένα σαμπουάν το οποίο να δίνει όγκο ενώ για τα πυκνά μαλλιά χρειαζόμαστε ένα ενυδατικό σαμπουάν που περιέχει έλαια, τα οποία βοηθούν στο να κρατήσουν τα μαλλιά την υγρασία τους. Για τα λιπαρά και λεπτά μαλλιά, που δεν έχουν αρκετό όγκο, το σωστό σαμπουάν είναι αυτό που δεν περιέχει έλαια αλλά περιέχει ουσίες που βοηθούν στον καθαρισμό των μαλλιών από την έξτρα λιπαρότητα που παράγουν. Οπότε το σημαντικό είναι να ξέρουμε τι ζητάμε.
Κατά περιόδους τα μαλλιά μας χρειάζονται μια έξτρα φροντίδα και πιο βαθύ καθαρισμό. Αν βλέπουμε ας πούμε ότι δεν αντιδρούν καλά πλέον στο προϊόν που χρησιμοποιούμε, έχουν πολύ ξηρή αίσθηση ή αποκτάμε πιτυρίδα, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό το οποίο θα μας απαλλάξει από όλα αυτά τα προβλήματα. Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται πιο συχνό βαθύ καθαρισμό, αφού οι βαφές περιέχουν χημικά που ευνοούν όλα τα προβλήματα που αναφέραμε πιο πάνω. Έτσι, σωστό σαμπουάν μπορεί να θεωρηθεί μόνο κάποιο που απευθύνεται ειδικά στα μαλλιά που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία, καθώς οι ανάγκες τους είναι αυξημένες.
Το λούσιμο με πολύ ζεστό νερό, όπως έχουμε ξαναπεί, θα αφήσει τα μαλλιά μας ξηρά και ταλαιπωρημένα. Είναι προτιμότερο να λουστούμε με χλιαρό νερό και να ξεπλύνουμε το σαμπουάν με κρύο. Το κρύο νερό κλείνει τους πόρους και έτσι διατηρείται η λάμψη της τρίχας. Επίσης δε χρειάζεται να βάζουμε μεγάλη ποσότητα σαμπουάν. Η «σωστή» ποσότητα είναι περίπου το ένα τέταρτο της παλάμης μας. Αν βάλουμε περισσότερο θα δημιουργηθεί περισσότερος αφρός με αποτέλεσμα να δυσκολευτούμε να κάνουμε μασάζ στο κεφάλι μας αλλά και να ξεβγάλουμε σωστά.
Είναι καλό κάθε τόσο να αλλάζουμε το αγαπημένο μας σαμπουάν για να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουμε. Για παράδειγμα, αν συνήθως χρησιμοποιούμε ένα σαμπουάν βαθιάς θρέψης μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποιο που να χαρίζει όγκο ή ένα για βαθύ καθαρισμό. Προσπαθούμε να μην λουζόμαστε καθημερινά, γιατί το συχνό λούσιμο στερεί από τα μαλλιά τα απαραίτητα έλαια προκαλώντας ψαλίδα και φριζάρισμα.
Τα σαμπουάν συνήθως «λήγουν» μετά από δυο χρόνια περίπου. Δε χαλάνε βέβαια μετά από την ημερομηνία λήξης τους, αλλά σίγουρα σταματούν να είναι τόσο αποτελεσματικά. Επίσης καλό είναι να έχουμε κατά νου ότι η τιμή του σαμπουάν δεν έχει σημασία. Τα επαγγελματικά και πολλές φορές πανάκριβα σαμπουάν δε λειτουργούν πάντα καλύτερα από τα κοινά. Γι’αυτό αγνοήστε την τιμή και εστιάστε στα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Αναζητείστε προϊόντα χωρίς σκληρά χημικά που μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά και να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα της τρίχας.
Τέλος θα κάνουμε μια μικρή αναφορά στα στεγνά σαμπουάν. Είναι πολύ χρήσιμα και έχουν γίνει ευρέως γνωστά πλέον. Μπορεί να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε τον τρόπο. Φαίνεται να λειτουργούν καλύτερα τη νύχτα αφού με τον ύπνο δίνουμε χρόνο στα μαλλιά να απορροφήσουν το προϊόν με αποτέλεσμα να ξυπνάμε με μαλλιά λαμπερά και με όγκο.
Sorry, the comment form is closed at this time.