11 Ιαν Η συνταγή της εβδομάδας: Χαλούμι με γλυκό κουταλιού
Ποιος είπε ότι το τυρί δεν ταιριάζει με το γλυκό του κουταλιού; Τρώγεται ανά πάσα στιγμή είτε στο μεσημεριανό γεύμα είτε για δείπνο αλλά και ενδιάμεσα!
Τυρί: Χαλούμι ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ
Μερίδες: 4
Χρόνος ψησίματος: 5-10 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη
Βήμα-βήμα:
1. Προθερμαίνετε το γκριλ ή ετοιμάζετε αντίστοιχα τα κάρβουνα στο μπάρμπεκιου
2. Σκουπίζετε με μια καθαρή πετσέτα το χαλούμι και λαδώνετε ελαφρά τη σχάρα
πάνω στην οποία θα το ψήσετε.
3. Ψήνετε στο γκριλ για 5-10 λεπτά, όσο χρειάζεται για να σχηματιστούν σκούρες
γραμμές από τη σχάρα στην επιφάνεια του τυριού. Γυρίζετε και από τις δύο
πλευρές
4. Βγάζετε από τη σχάρα και σερβίρετε με γλυκό του κουταλιού ( ταιριάζει πολύ με νεράντζι, πορτοκάλι, κυδώνι, σταφύλι)
5. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα, σουσάμι και γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού
Καλή απόλαυση!
Tip: Το τυράκι δεν θέλει πολύ ψήσιμο. Το μυστικό είναι να σχηματίσει γραμμές από
τη σχάρα και να έχει ελαστική υφή.
Μπορείτε σπίσης να το συνοδεύσετε με μαρμελάδα αντί για γλυκό του κουταλιού!
Sorry, the comment form is closed at this time.