Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Tips αποθήκευσης προϊόντων μακιγιάζ

Tips αποθήκευσης προϊόντων μακιγιάζ

Ο αναμάρτητος, ή καλύτερα η αναμάρτητη, πρώτος το λίθο βαλέτω! Ομολογώωωω! Αγοράζω πολλά καλλυντικά, όχι ακριβά, αλλά μου αρέσει. Ενθουσιάζομαι όταν βλέπω κάτι καινούργιο, πρακτικό, πολλά υποσχόμενο. Βεβαίως διαβάζω γρήγορα γρήγορα κριτικές. Όμως κι αυτές είναι υποκειμενικές και πολλές φορές οι γνώμες διίστανται.

Το θέμα μας τώρα είναι πως να αποθηκεύουμε όλα όσα έχουμε στο σπίτι, αποφεύγοντας συνηθισμένα λάθη. Γιατί; Για να μην πάει τίποτα χαμένο, για να μην κλαίμε που δεν προλάβαμε να το χαρούμε. Όπως είχαμε πει, όλα έχουν ημερομηνία λήξης. Αλλά μπορούμε να τον παρατείνουμε, γνωρίζοντας τι είναι σωστό και τι όχι.

  1.  Κρατήστε τα αρώματα μακριά από τον ήλιο: Ξέρετε τα όμορφα μπουκάλια των αρωμάτων στολίζουν υπέροχα τα ράφια μας και όταν πέφτει ο ήλιος γίνονται ακόμη πιο ουάου, όμως με τις αχτίδες του ήλιου οι χημικές ενώσεις των συστατικών του αρώματος τροποποιούνται με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η μυρωδιά που αγαπήσαμε. Άρα, βαμπίρ τα αρωματάκια! Μακριά από τον ήλιο!
  2.  Ότι περιέχει βιταμίνη C φυλάσσεται υπό σκιά: Οι κρέμες που περιέχουν βιταμίνη C πρέπει επίσης να φυλάσσονται σε σκιερό ή καλύτερα σκοτεινό μέρος, διότι διαφορετικά οξειδώνονται. Έχεται δει καποιες φορές που αλλάζουν χρώμα και γίνονται κιτρινωπές; Αυτό σημαίνει ότι ήδη έχουν υποστεί οξείδωση άρα bye bye…
  3. Μην αποθηκεύετε καλλυντικά στο μπάνιο: Σίγουρα βολεύει να έχεις τα πάντα στο μπάνιο, να χρησιμοποιείς τον τεράστιο καθρέφτη για να βγάζεις και μια selfie μετά, αλλά η υγρασία είναι αόρατος εχθρός. Εκτός του ότι μειώνει τη διάρκεια ζωής της κρέμας μας, μπορεί να λειτουργήσει ως άριστο υπόστρωμα για μικρόβια και εμείς να αναρωτιόμαστε μετά από προήλθε η ακμή! Καλύτερα σε στεγνό, σκοτεινό μέρος και αν γίνεται με σχετικά σταθερή θερμοκρασία.
  4. Χρησιμοποιείστε στάντ για τις παλέτες σας: Η συνήθης τακτική να βάζουμε τη μια παλέτα σκιών, ρουζ κλπ πάνω στην άλλη, ναι μεν δεν προκαλεί φθορά, αλλά έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιούμε όλο τις πάνω πάνω, αφήνοντας τις άλλες σε αχρηστία. Αν χρησιμοποιήσουμε σταντ ώστε να τις τοποθετούμε κατακόρυφα για να τις βλέπουμε, θα τις χρησιμοποιούμε εναλλάξ κι έτσι δε θα παραμένουν ξεχασμένες στο βάθος του συρταριού. Καλό;;
  5. Συρτάρια χωρίς διαχωριστικά, τέλος: Αγοράζουμε προϊόντα που μας αρέσουν για να τα χρησιμοποιούμε. Διαπίστωσα ότι όταν τα είχα ανακατεμένα στο συρτάρι, κατέληγα κάποια να μην τα βλέπω κάν. Από τη στιγμή που χρησιμοποίησα διαχωριστικά, ξέρω ότι τα κραγιόν, τα μολύβια, ακόμη και τα πινέλα, είναι πιο εύκολο να τα δω και πάρω ότι χρειάζομαι κάθε φορά. Δοκιμάστε το.
  6. Πινέλα πάνω: Τα πινέλα μας έχουμε πει πως τα περιποιούμαστε (Πινέλα make up:  πως να τα φροντίζετε) σαν κόρη οφθαλμού. Και μην ξεχνάτε ότι είναι καλό να τα αποθηκεύουμε όρθια, να μην ακουμπάνε εδώ κι εκεί γιατί όλα τα μικρόβια μετά πάνε κατευθείαν στο δέρμα μας με τις γνωστές συνέπειες.

Έχουμε πολλά να μάθουμε. Ξέρω. Δεν γεννηθήκαμε φωτεινοί παντογνώστες. Διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε και βελτιωνόμαστε! Αν έχετε κάποιο καλό κολπάκι αποθήκευσης, μοιραστείτε το κι εσείς μαζί μας!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.