Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

SOS: Πως να εξαφανίσουμε το ανεπιθύμητο σπυράκι.

SOS: Πως να εξαφανίσουμε το ανεπιθύμητο σπυράκι.

«Ωx! Σπυράκι! Oχι τώρα. Σήμερα είναι το event που περίμενα τόσο καιρό και έβγαλα σπυράκι; SOS! Τι να κάνω;»
Σε όλους μας έχει συμβεί κάποια στιγμή να έρθουμε σε αυτή τη δύσκολη θέση και πάντα αυτό συμβαίνει την πιο ακατάλληλη στιγμή. Τι μπορούμε να κάνουμε την επόμενη φορά που θα πρέπει να απαλλαγούμε από ένα σπυράκι άμεσα; Υπάρχουν 5 εναλλακτικές, απόλυτα φυσικές λύσεις.

1. Βάζουμε πάγο
Ο πάγος αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο σημείο που υπάρχει το σπυράκι. Έτσι βοηθάει στην απομάκρυνση των ρίπων από τους πόρους. Τυλίγουμε λοιπόν ένα παγάκι σε μια καθαρή πετσέτα και το ακουμπάμε πάνω στην προβληματική περιοχή για λίγο. Επαναλαμβάνουμε μερικές φορές, όσο αντέχουμε την ψύξη. Αυτό βοηθάει να μειωθεί το πρήξιμο και έτσι ηρεμεί αμέσως το δέρμα.

2. Εκμεταλλευόμαστε τις ιδιότητες του λεμονιού
Το λεμόνι είναι πλούσιo σε βιταμίνη C και ο χυμός του βοηθάει να μειωθούν τα σπυράκια εύκολα και γρήγορα. Χρησιμοποιούμε καθαρό βαμβάκι για να εφαρμόσουμε το χυμό λεμονιού στα σπυράκια μας πριν από τον βραδινό ύπνο. Για να ενισχύσουμε τη δράση του χυμού, μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλας, εκτός αν το δέρμα μας είναι πολύ ευαίσθητο.

3. Ο θαυματουργός ατμός ας δουλέψει για εμάς
Ο ατμός μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα, αφού ανοίγει τους πόρους, αφήνει το δέρμα να αναπνέει, απαλλάσσοντάς το από τα βακτήρια και τους ρίπους που έχουν συσσωρευτεί μέσα στους πόρους. Αφήνουμε λοιπόν τον ατμό να δράσει για λίγα λεπτά, μετά το ξεπλένουμε το πρόσωπό μας και βάζουμε κανονικά την κρέμα μας.

4. Χρησιμοποιούμε Tea tree oil
Το έλαιο από δέντρο τσαγιού είναι πολύ αποτελεσματικό για τη θεραπεία της ακμής, αφού με τις ιδιότητές του καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν και δημιουργούν ένα σπυράκι. Το Tea tree oil μειώνει επίσης την ερυθρότητα. Σε ένα κομμάτι βαμβάκι βάζουμε μερικές σταγόνες και εφαρμόζουμε πάνω στο σπυράκι. Ξεπλένουμε το πρόσωπό μας μετά από 15-20 λεπτά.

5. Μέντα: ένα βότανο, πολλές χρήσεις
Η μέντα μειώνει την ερυθρότητα και την φλεγμονή. Έχει και αντιιικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Πολτοποιούμε μερικά φύλλα και εφαρμόζουμε το υγρό που βγάζουν στην προβληματική περιοχή. Αφού περάσουν 10 λεπτά, ξεπλένουμε με νερό και απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα.

Σωτήριες και εύκολες λύσεις για ένα πρόβλημα που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Βεβαίως υπάρχουν και πολλά φαρμακευτικά προϊόντα, για τα οποία θα μιλήσουμε μια άλλη φορά, αλλά εμείς για την ώρα προτιμούμε να εκμεταλλευόμαστε όσα μας προσφέρει η φύση. Ακολουθείστε κάποια από τις παραπάνω προτάσεις και δείτε το ανεπιθύμητο σπυράκι να εξαφανίζεται!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.