Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Sleeping beauty! Γιατί είναι τόσο σημαντική η κρέμα νυκτός;

Sleeping beauty! Γιατί είναι τόσο σημαντική η κρέμα νυκτός;

Η περιποίηση του προσώπου είναι πολύ σημαντική για εμάς τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν το δέρμα τους υγιές και νεανικό. Αγοράζουμε και δοκιμάζουμε όλοι μας αρκετές κρέμες, που υπόσχονται πολλά και καλά αποτελέσματα, συχνά όμως δεν εστιάζουμε στα προϊόντα περιποίησης νυκτός. Αυτό συμβαίνει ίσως γιατί πιθανότατα θεωρούμε την κρέμα νυκτός ως πολυτέλεια, αγνοώντας την μεγάλη σημασία που έχει η εφαρμογή της στην επιδερμίδα μας. Είναι βασικό να συνειδητοποιήσουμε ότι εάν θέλουμε να αποκτήσουμε ένα πιο υγιές και λαμπερό δέρμα, η τακτική περιποίηση της επιδερμίδας και η εφαρμογή της κρέμα νύχτας το βράδυ πριν κοιμηθούμε θα πρέπει να γίνει καθημερινή ρουτίνα.
Φαίνεται λοιπόν πως η ευεργετική επίδραση της κρέμας νυκτός στο πρόσωπο οφείλεται στην ενισχυμένη σύστασή της με πολλά ενυδατικά ενεργά συστατικά, όπως το σαλικυλικό οξύ και βιταμίνη C, συστατικά τα οποία ανανεώνουν, αναζωογονούν και βοηθούν το δέρμα να μειώσει βλάβες που υπέστη στην διάρκεια της ημέρας.
Εάν εφαρμόζουμε την κρέμα νυκτός τη νύχτα, πριν κοιμηθούμε, ο χρόνος του ύπνου θα είναι ωφέλιμος για την ανανέωση του προσώπου μας. Μιλάμε λοιπόν για κρέμες που έχουν παρασκευαστεί ώστε να ενεργούν κατά την διάρκεια του ύπνου και να αναζωογονούν το δέρμα μα αναστρέφοντας την βλαπτική επίδραση του άγχους, της ηλικίας, της ηλιακής ακτινοβολίας και των περιβαλλοντικών ρύπων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ 00:00 και 4:00πμ , ο ρυθμός αναγέννησης των κυττάρων διπλασιάζεται και ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, εκείνες τις ώρες να έχουμε προσφέρει στο δέρμα μας όλα τα απαραίτητα συστατικά, ώστε να καταφέρει να προχωρήσει στην ανάπλαση και εξυγίανση της επιδερμίδας μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ξυπνήσουμε το πρωί με λαμπερό και ξεκούραστο πρόσωπο.
Μια άλλη λανθασμένη άποψη είναι ότι τα νεανικά δέρματα δεν έχουν ανάγκη από κρέμα νύχτας. Η ενυδάτωση και η περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου είναι απαραίτητη σε όλες τις ηλικίες. Οπότε και τα νεανικά δέρματα χρειάζονται κρέμα νυκτός, πιθανότατα ελαφρύτερης υφής, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενυδατικά συστατικά. Βεβαίως μετά τα 30 η χρήση της κρέμας νυκτός είναι απαραίτητη ώστε να προληφθεί η γήρανση του δέρματος και η αφυδάτωσή του και μετά τα 40 είναι καλό να χρησιμοποιούμε μια αντιρυτιδική, ενυδατική και συσφιγκτική κρέμα νυκτός για την περιποίηση των βαθιών ρυτίδων, την εξάλειψη των λεπτών γραμμών και της πρόληψη της χαλάρωσης.
Συνεπώς, κατανοούμε ότι επιβάλλεται ο καλός καθαρισμός του προσώπου μας και η εφαρμογή της κατάλληλης κρέμας νυκτός πριν τον ύπνο ανεξαρτήτως ηλικίας. Τι ισχύει για την κρέμα ματιών; Αυτό θα το μάθουμε την επόμενη εβδομάδα! Περιποιηθείτε λοιπόν το δέρμα σας για να σας βγάλει …ασπροπρόσωπους!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.