19 Μάι ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΟΛΩΜΟΥ
Καλό για μεσημεριανό διαιτητικό γεύμα, υπερτροφές υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά.
Μια μερίδα (2 ξυλάκια) είναι περίπου 350 θερμίδες
- 500 γρ.Φιλέτο σολομού ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κύβους
- 1/2 ξύσμα λεμονιού τριμμένο
- μισό χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. soy sauce
- Αλάτι και Πιπέρι
- Φύλλα ρόκας
ΒΗΜΑΤΑ:
- Τοποθετήστε τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό για 15 λεπτά, για να αποφύγετε την καύση τους στο φούρνο
- Μαρινάδα: σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί τη soy sauce, τη μουστάρδα, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού
- Ανακατέψτε τον κομμένο σολομό με τη μαρινάδα και βάλτε το στο ψυγείο για 20 λεπτά
- Τοποθετήστε τα κομμάτια σολομού στα ξυλάκια και μετά σε πυρίμαχη φόρμα
- Γεμίστε το 1/3 της φόρμας με νερό, με αυτή τη μέθοδο ο σολομός θα παραμείνει μαλακός
- Τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά
- Τοποθετήστε τα σουβλάκια σολομού πάνω από τα φύλλα ρόκας και περιχύστε το χυμό λεμονιού
Φυσικά, αν προσθέσουμε λίγο ψημένο σουσάμι και λιπαρή σάλτσα θα είναι πιο νόστιμο, αλλά όχι! Η εποχή της παραλίας έχει ήδη αρχίσει.
Sorry, the comment form is closed at this time.