16 Ιούν QUICHE ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
Το Quiche είναι μια εκλεπτυσμένη πίτα που γίνεται με κρούστα ζύμης. Ένα πολύ νόστιμο φαγητό, με αλμυρή και έντονη γεύση. Συνοδεύεται με ένα αφρώδες κρασί Crémant d’Alsace και ένα φανταστικό βραδινό σας περιμένει.
ΥΛΙΚΑ:
- 225 γρ. σπανάκι
- 150 γρ. πατάτες baby
- 2 αυγά
- 250ml φρέσκα κρέμα
- 100 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
- 6 αντζούγιες ψιλοκομμένες και 6 για επικάλυψη
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 200 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. παγωμένο ανάλατο βούτυρο
- 3 κ.σ. παγωμένο νερό
Προετοιμασία για τη γέμιση:
– Βράστε τις πατάτες, αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε τις σε κύβους
– Βάλτε το σπανάκι στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, όταν κρυώσει αρκετά σφίξετε το και ψιλοκόψτε το.
– Κόψτε 5-6 αντζούγιες
– Σε μια κούπα ανακατέψτε τις πατάτες, το σπανάκι, τις αντζούγιες και προσθέστε όσο φρέσκο μαύρο πιπέρι θέλετε ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις
– Σε μια άλλη κούπα κτυπήστε τη φρέσκια κρέμα με τα αυγά και τη μισή τριμμένη παρμεζάνα
Προετοιμασία για τη ζύμη:
– Βάλτε το αλεύρι σε μια κούπα, προσθέστε το βούτυρο και το παγωμένο νερό.
– Ανακατέψετε τα υλικά και θα σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
– Κάντε μια μπάλα τη ζύμη, τυλίξτε τη με πλαστική μεμβράνη (φόιλ) και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα
– Πλάστε τη ζύμη σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένα λεπτό φύλλο και στη συνέχεια κόψτε την σε κύκλους ανάλογα με τις φόρμες ψησίματος που έχετε
– Τοποθετήστε το κάθε κομμάτι στο σχήμα της φόρμας έτσι ώστε να την καλύπτει και τρυπήστε τη βάση της ζύμης με ένα πιρούνι
– Τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά
Τέλος
– Σε κάθε μισοψημένη ζύμη βάλτε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και προσθέστε το μείγμα της φρέσκιας κρέμας
– Στο πάνω μέρος τοποθετήστε μια ολόκληρη αντζούγια και προσθέστε την υπόλοιπη παρμεζάνα
– Ψήστε στο φούρνο για 35-40 λεπτά
Sorry, the comment form is closed at this time.