Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Queen’s Gambit: Η νέα σειρά 7 επεισοδίων του Netflix που σαρώνει

Queen’s Gambit: Η νέα σειρά 7 επεισοδίων του Netflix που σαρώνει

Ειδικά στην περίοδο της πανδημίας και των lockdowns, οι σειρές του Netflix έχουν την τιμητική τους. Οι λογαριασμοί συνδρομητών αυξάνονται, όπως και οι συνδρομές. Η ποιότητα βεβαίως πρέπει να πληρώνεται και σε αυτό δε φέρνει αντίρρηση κανείς.

 

Πολλές φορές, η γνώμη του τηλεοπτικού κοινού διχάστηκε. Με το Queen’s Gambit όμως, δεν χρειάζονται πολλά να δει κανείς για να ταυτιστεί με τη φωνή του πλήθους. Το 8.9 που έχει λάβει στο IMDB (Internet Movie Database) είναι μια πολύ υψηλή βαθμολογία για σειρά τα τελευταία χρόνια και είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο έχει πετύχει σειρά του Netflix το 2020.

 

Οι Independent, Vanity Fair, Screenrant, Deadline, Indiewire χαρακτηρίζουν το Queen’s Gambit μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών και είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου υπάρχει ταύτιση ανάμεσα στις απόψεις κριτικών και κοινού.

 

Βασισμένη στο βιβλίο του Γουόλτερ Τέβις από το 1983, η σειρά που κυκλοφόρησε στα μέσα Οκτωβρίου στο Netflix, μας πάει στις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Για την ακρίβεια μας πάει πρώτα στο ’60 και μας μεταφέρει στα πρώτα επεισόδια στην προηγούμενη δεκαετία, ώστε να μας δείξει που χτίστηκαν τα θεμέλια γι΄αυτό το τετραπέρατο μυαλό που ενσαρκώνεται στην Μπεθ Χάρμον.

 

Η Μπεθ έχασε τη μητέρα της σε αυτοκινητικό δυστύχημα, κατέληξε σε ορφανοτροφείο θηλέων με πολύ αυστηρή εκπαίδευση και για καλή της τύχη υπήρχε εκεί ένας επιστάτης που την μύησε σε όλα τα κόλπα του σκακιού. Συστήματα που γεννήθηκαν σε εκείνα τα χρόνια, τακτικές και κινήσεις που έγιναν μυθικές, πέρασαν στο μνημονικό της Μπεθ, το διάνοιξαν, ενεργοποίησαν την αφύπνιση περιοχών κοιμώμενων και το μυαλό της έγινε σαν το Limitless.

Απομνημόνευε κινήσεις, έπαιζε παρτίδες στο μυαλό της και έφτασε να μπορεί να κάνει ρουά ματ χωρίς καν να βλέπει το επιτραπέζιο. Σε τέτοιες εποχές η φήμη γιγαντωνόταν αργά μεν, μα σε πολύ μεγαλύτερο βάθος και η Μπεθ βρέθηκε να κερδίζει σε ταυτόχρονες παρτίδες κοντά στα 10 αγόρια σε ξακουστό σχολείο αρρένων, με τους κορυφαίους του σχολείου να κατεβάζουν τη βασίλισσα για να δηλώσουν ουσιαστικά παραίτηση, κίνηση που είναι το λεγόμενο γκαμπί.

 

Αν και το αντικείμενο της σειράς δεν μπορεί παρά να εναρμονιστεί με τις αργές ταχύτητες που χαρακτηρίζουν το σκάκι, εν τούτοις το Queen’s Gambit δεν είναι βαρετά αργό. Πάει με τον δικό του ρυθμό, καταφέρνει όμως με έναν τρόπο που δύσκολα τον πετυχαίνει κανείς, να σε κρατήσει. Είναι επίσης από εκείνες τις περιπτώσεις που θα μπορούσαν να σταθούν και ως ταινία και ως σειρά το ίδιο καλά, είτε δηλαδή συμπυκνωνόταν είτε ως έχει.

 

Τα 7 επεισόδια της σεζόν φαντάζουν λίγα, αλλά δεν είναι. Ούτε πολλά είναι. Η διάρκεια είναι αυτή ακριβώς που πρέπει, βγάζει νόημα μόλις δεις τη μεγάλη εικόνα.

 

Αν δεν έχετε δει τη σειρά, πραγματικά αξίζει. Δείτε το official trailer εδώ:

 

(Πληροφορίες: menshouse.gr)
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.