Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

MIND GAMES

MIND GAMES

Τελικά όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο μυαλό. Αυτό το πολύπλοκο όργανο του νευρικού μας συστήματος, που είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας. Το θέμα είναι πόσο σωστά η λάθος  σκεφτόμαστε και πράττουμε, η καλύτερα πόσο υγιή η μη συμπεράσματα βγάζουμε.

Πάντα φοβόμουν τα παιχνίδια του μυαλού. Και αν καμιά φορά μου δινόταν η ευκαιρία να πραγματοποιήσω την πιο τρελή μου επιθυμία , θα ήταν να έχω τη δύναμη να διαβάζω τη σκέψη των άλλων……από την άλλη είναι τόσο επικίνδυνα τα παιχνίδια του μυαλού που ίσως καλύτερα να μην ξέρουμε τι σκέφτεται ο άλλος, και πόσο υγιή σκέφτεται και τι συμπεράσματα βγάζει. Καταλήγω να πιστεύω ότι το χειρότερο μέρος που μπορεί να βρίσκεται κάποιος μερικές φορές είναι το ίδιο του το μυαλό. Και πόσο εύκολο είναι να γίνεις έρμαιο των σκέψεων σου, να φυλακιστείς μέσα τους και να τους δίνεις τροφή μεγαλώνοντας ένα τέρας μέσα σου που στην τελική θα σε καταστρέψει.

Πόσες ιστορίες έχουμε ακούσει για εγκλήματα πάθους, όταν η ζήλια θολώνει το μυαλό. Ζήλια, αρρωστημένη αγάπη ή εμμονή, όπως θέλετε μπορείτε να το ονομάσετε…η ουσία είναι ότι οδηγούν τον άνθρωπο στα άκρα, σε φανταστικά σενάρια και μυθοπλασίες  επιστημονικής φαντασίας. Και είναι τόσο λεπτή η γραμμή από την λογική στην τρέλα. Πολύ εύκολα χάνεις τον έλεγχο, και μετά σχεδόν αδύνατο να επανέλθεις. Όταν το μυαλό δουλεύει κάτω από συνθήκες άγχους, ζήλιας, εμμονής, δεν ξέρεις τι είναι ικανός κάποιος να κάνει. Και η παράνοια είναι απλά η μόνη διέξοδος.

Είναι πραγματικά ανούσιο να υπεραναλύουμε καταστάσεις και γεγονότα. Και να σκοτώνουμε χιλιάδες κύτταρα του εγκεφάλου μας στην προσπάθεια μας να εξιχνιάσουμε υποθέσεις, να αποκαλύψουμε γεγονότα ή να αποδείξουμε καταστάσεις. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χάσουμε το χρόνο μας, να αντιδρούμε σπασμωδικά και να φτάνουμε στα όρια της τρέλας.

Αφήστε το χρόνο να κάνει τη δουλειά του, έτσι κι’αλλιώς με το να υπεραναλύουμε καταστάσεις αυτό που είναι να γίνει δεν αλλάζει, δεν χρειάζεται να χάσουμε το μυαλό μας, ούτε τον ύπνο μας…..ταλαιπωρούμε άδικα τον εαυτό μας και πολλές φορές και τους ανθρώπους γύρω μας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.