Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Matcha Tea 🍵 από το Bakali

Matcha Tea 🍵 από το Bakali

Το πράσινο τσάι μάτσα έχει γίνει αρκετά δημοφιλές τον τελευταίο καιρό . Η λέξη μάτσα σημαίνει τσάι σε σκόνη. Το συγκεκριμένο τσάι περιέχει 137 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ένα απλό πράσινο τσάι και αυτό συμβαίνει επειδή καταναλώνουμε όλο το φύλλο του τσαγιού και όχι μόνο το αφέψημα. Αντίθετα από το πράσινο τσάι, στο τσάι μάτσα τα φύλλα του φυτού, πριν τη συγκομιδή, σκιάζονται και η αλλαγή αυτή στο φως του ήλιου, ανεβάζει τα επίπεδα χλωροφύλλης που είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία. Μόλις μαζευτούν, τα φύλλα ατμίζονται για να σταματήσει η ζύμωση που θα μείωνε τα στοιχεία αυτά. Αφού στεγνώσουν, αλέθονται με πέτρες και μας δίνουν μια έντονα πράσινη σκόνη.


Συναντήσαμε την Σκεύη Εμμανουήλ στο κατάστημά της, το αγαπημένο Bakali, και μας ανέπτυξε όλες τις ιδιότητες του τσάι μάτσα!

«Τα οφέλη για την υγεία μας είναι:
1) Αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης και διάφορων ασθενειών. Το Matcha έχει 137 φορές περισσότερες πολυφαινόλες από ότι το απλό πράσινο τσάι. Περιέχει 60 φορές περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από ότι το σπανάκι, 7 φορές περισσότερες από τη μαύρη σοκολάτα και 6 φορές περισσότερες από τα Goji Berries. Οι αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες καθυστερούν τα σημάδια γήρανσης και προωθούν το υγιές και λαμπερό δέρμα.

2) Αντικαρκινικό. Το Matcha περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται κατεχίνες. Οι κατεχίνες έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες καθώς καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες δημιουργούν βλάβες στις κυτταρικές δομές και στο DNA. Η πιο ισχυρή κατεχίνη που περιέχει το Matcha ονομάζεται epigallocatechin gallate (EGCG), η οποία είναι ισχυρό αντικαρκινογόνο.

3) Κατά του Διαβήτη Τύπου 2. Το Matcha έχει αποδειχθεί πολύτιμο στη διατήρηση ισορροπημένου μεταβολισμού σε διαβητικά άτομα. Έρευνα από το πανεπιστήμιο Toyama στην Ιαπωνία (Yamabe et al. 2009) μελέτησε την επίπτωση του Matcha σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 και βρέθηκε ότι μειώθηκαν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, της ολικής χοληστερίνης και της ηπατικής περιεκτικότητας σε γλυκόζη.

4) Ηρεμία και συγκέντρωση. Για εδώ και 1000 χρόνια το τσάι Matcha χρησιμοποιείται από Κινέζους Ταοϊστές και Ιάπωνες Βουδιστές ως μέσο χαλάρωσης και διαλογισμού. Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα του στο αμινοξύ L-Theanine, το οποίο επηρεάζει τα άλφα κύματα του εγκεφάλου που προκαλούν ηρεμία αλλά και αυξημένη συγκέντρωση. Επίσης, τo Matcha βοηθάει στη μείωση του στρες, καθώς αναστέλλει τη διέγερση νευρώνων του εγκεφάλου.

5) Καρδιαγγειακή υγεία. Οι κατεχίνες που περιέχει το Matcha έχουν θετική επίδραση στα αιμοφόρα αγγεία και στην καταπολέμηση της αθηροσκλήρωσης. Επίσης οι πολυφαινόλες που περιέχει προστατεύουν το μυοκάρδιο, υποστηρίζοντας έτσι την καλή λειτουργία της καρδιάς.

6) Αποτοξίνωση. Το τσάι Matcha περιέχει υψηλή ποσότητα χλωροφύλλης η οποία βοηθάει στη διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος. Η χλωροφύλλη βοηθάει στη διατήρηση της αλκαλικότητας του αίματος και των ιστών, καθώς επίσης και στον καθαρισμό βλαβερών τοξινών από τα τοιχώματα του παχέος εντέρου.

7) Μεταβολισμός. Οι κατεχίνες που περιέχει το Matcha, έχει βρεθεί ότι έχουν θερμογενετικές ιδιότητες και έτσι προωθούν την οξείδωση του λίπους στο σώμα. Το τσάι matcha προσφέρει επίσης επιπλέον καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια της άσκησης.

8) Προστασία. To Matcha περιέχει σημαντικές ποσότητες καλίου, σελήνιου, μαγνησίου, σιδήρου, βιταμίνες Α και C, καθώς και ασβεστίου. Μαζί με την ουσία EGCG που περιέχει, έχει αποτελεσματική δράση στην καταπολέμηση διαφόρων βακτηριακών και μυκητησιακών λοιμώξεων. Μια ερευνητική ομάδα από τη Γερμανία (Steinmann et al. 2013) έχει προτείνει ότι η EGCG εξασκεί ανασταλτική δράση ενάντια στην ανάπτυξη των διαφόρων σημαντικών ανθρώπινων παθογόνων συμπεριλαμβανομένου του ιού της γρίπης Α, της ηπατίτιδας Β, του ιού του έρπητα και των βακτηρίων Staphylococcus aureus και Candida albicans yeast.
Είδαμε ότι το Matcha τσάι έχει ανώτερα οφέλη στην υγεία μας από το κοινό πράσινο τσάι. Όμως προσοχή! Πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και επίσης σε καμία περίπτωση δεν είναι υποκατάστατο φαρμάκων.»

Το τσάι matcha θα το βρείτε στο Bakali! Εμείς θα σας δώσουμε πολύ σύντομα απλές συνταγές για να το χρησιμοποιήσετε με διάφορους τρόπους και όχι μόνο σαν ρόφημα.
Ευχαριστούμε την Σκεύη για την φιλοξενεία στο Bakali, την συνεργασία και την βοήθειά της!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.