Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

MANTILITY: Η πρώτη διαδικτυακή γκαλερί μαντιλιών που τυπώνει Τέχνη σε μετάξι προβάλλοντας διεθνώς το ελληνικό design

MANTILITY: Η πρώτη διαδικτυακή γκαλερί μαντιλιών που τυπώνει Τέχνη σε μετάξι προβάλλοντας διεθνώς το ελληνικό design

Μια νέα, φιλόδοξη επιχειρηματική κίνηση που ετοιμάζεται εδώ και δύο περίπου χρόνια με έδρα την πόλη της Καβάλας, πραγματοποιεί τον Αύγουστο του 2019 το πρώτο της αποφασιστικό βήμα διεκδικώντας χρηματοδότηση από τη διεθνή διαδικτυακή κοινότητα μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας crowdfunding της Indiegogo, με σκοπό να ταξιδέψει διεθνώς το ελληνικό design με όχημα το μετάξι.

Η MANTILITY είναι μια διαδικτυακή γκαλερί που σε συνεργασία με Έλληνες σχεδιαστές δημιουργεί, παράγει και εμπορεύεται υψηλής ποιότητας μεταξωτά μαντίλια. Κάθε μαντίλι φέρει τις αξίες του σύγχρονου ελληνικού design αλλά και της παράδοσης της μεταξουργίας, συνδυάζει επιμελώς τη μόδα με την τέχνη και διατίθεται σε περιορισμένα «αντίγραφα». Και όλα αυτά, σε προσιτές τιμές σε σχέση με το προσφερόμενο πολυτελές προϊόν.

H φιλοσοφία
Το όνομα του Βrand αποτελεί μια ιδιότυπη σύνθεση ελληνικής και αγγλικής λέξης. Δημιουργεί μια νέα έννοια που απευθύνεται στην εκλεπτυσμένη λογική και στη συνήθεια που προκύπτει από τη χρήση της νόησης και της γνώσης.

Τα μαντίλια της MANTILITY αποτελούν premium προϊόντα σε προσιτές τιμές. Η γκαλερί μπορεί και το πετυχαίνει αυτό χάρη στην «απευθείας στον καταναλωτή» προσέγγισή της που αποκλείει τους «μεσάζοντες», διαθέτοντας τα προϊόντα της αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου.

Οι άνθρωποι
Ιδρύτρια της MANTILITY είναι η Καβαλιώτισσα Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη. Εδώ και 6 χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί επιχειρηματικές ιδέες για τρίτους ως Business Architect, ενώ για 13 χρόνια σχεδίαζε και υλοποιούσε αναπτυξιακά προγράμματα για λογαριασμό μεγάλου δημόσιου οργανισμού από τη θέση της Διευθύντριας, από όπου και παραιτήθηκε το 2018 ώστε να αφιερωθεί αποκλειστικά στην υλοποίηση του οράματός της για τη MANTILITY.

«Στην ομάδα της MANTILITY αντιλαμβανόμαστε τα μαντίλια μας ως έναν ευγενή αγγελιαφόρο του μεταξιού και ως “καμβάδες” για ταλαντούχους καλλιτέχνες να αφηγηθούν ιστορίες και συναισθήματα και να δημιουργήσουν μοναδικά τεχνουργήματα μόδας που θα συντροφεύουν ιδανικά τις καθημερινές στιγμές των ανθρώπων που θα τα φορούν», σημειώνει η ίδια, ονομάζοντας την επιχειρηματική της πρωτοβουλία ως «Κίνημα MANTILITY», θέλοντας να υπογραμμίσει την ιδεαλιστική προσέγγιση που ένωσε τόσους δημιουργικούς ανθρώπους κάτω από μία ιδέα.

Οι σχεδιαστές
Η γκαλερί MANTILITY «βγαίνει» στη διεθνή αγορά σε συνεργασία, αρχικά, με έντεκα (11) δημιουργούς οι οποίοι έχουν σχεδιάσει μαντίλια που διαφέρουν σε τεχνοτροπία, προσέγγιση και διάθεση και περιλαμβάνουν από μοτίβα λουλουδιών και γεωμετρικά σχέδια μέχρι δημιουργική φωτογραφία και ψηφιακά επεξεργασμένα έργα ζωγραφικής που έχουν επηρεάσει την πορεία της Τέχνης.

Ανάμεσα στους ανερχόμενους δημιουργούς του «κινήματος» MANTILITY, θα συναντήσει κανείς και περισσότερο εδραιωμένους καλλιτέχνες, όπως ο βραβευμένος φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης, ο διεθνώς αναγνωρισμένος κεραμίστας και ζωγράφος Κώστας Καρακίτσος και ένα από τα κορυφαία ελληνικά Agencies, to G Design Studio.

Υψηλή ποιότητα σε περιορισμένα «αντίγραφα» και σε προσιτές τιμές
Το κάθε σχέδιο MANTILITY θα διατίθεται αυστηρά σε 200 μαντίλια, αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον εκάστοτε σχεδιαστή και με την εξάντλησή του θα δίνει τη σειρά του σε νέα σχέδια και νέους καλλιτέχνες να προσθέσουν τις δικές τους δημιουργίες στη γκαλερί της MANTILITY.

«Στη MANTILITY πιστεύουμε πραγματικά στη βιώσιμη αγοραστική συμπεριφορά αφενός και αφετέρου θέλουμε να δημιουργήσουμε μια εκλεπτυσμένη γκαλερί που θα αποτελέσει βήμα έκφρασης και προώθησης των έργων αξιόλογων καλλιτεχνών προσφέροντας κορυφαίας ποιότητας μεταξωτά μαντίλια σε προσιτές τιμές», σημειώνει η κ. Υψηλάντη, δηλώνοντας αισιόδοξη για την πορεία της καμπάνιας MANTILITY στο crowdfunding.

To όραμα της ιδρύτριας είναι «να καταστεί η γκαλερί MANTILITY ένα σημείο συνάντησης, ένας νέος τόπος αυθεντικότητας, μια πολυδιάστατη εικαστική συλλογικότητα. Να γίνει η μεταξένια κλωστή που ενώνει την πανίδα και τη χλωρίδα με τους ανθρώπους, την τέχνη και τις τεχνικές τους».

MANTILITY Links
Indiegogo: https://www.indiegogo.com/projects/mantility-the-mentality-of-silk/x/20420536#/
Facebook: https://www.facebook.com/mantility/
Instagram: https://www.instagram.com/mantility_/
Website: http://www.mantility.com/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC2gQK6DFoeNvgBPX42jVsAw

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.