Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Decluttering ζωής και «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» τώρα

Decluttering ζωής και «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» τώρα

Καιρό έχουμε να μιλήσουμε για εκκαθάριση και κλείσιμο λογαριασμών. Συνήθως, αυτά γίνονται λίγο πριν την αλλαγή του έτους, αλλά θέλω να σας εξομολογηθώ ότι εμένα με πιάνει μια τέτοια μανία όταν πλησιάζουν τα γενέθλιά μου. Μήπως είμαι η μόνη; Μμμμμ, μπαααα! Δε νομίζω.

Τι θα ξεκαθαρίσουμε λοιπόν; Μπορεί να μην έχετε γενέθλια κι εσείς, όμως ο Σεπτέμβρης είναι μια καλή περίοδος για να κάνετε τον απολογισμό του προηγούμενου μισού χρόνου, τουλάχιστον. Λοιπόν, ξεκινάμε; Θα αρχίσω με τα απλά και ανώδυνα και στη συνέχεια θα περάσουμε στα «σκληροπυρηνικά».

Ντουλάπες

Ό,τι ανήκει στην κατηγορία «Έλα μωρέ, μπορεί να το φορέσω κάποια στιγμή» ή «που θα πάει, θα χάσω τα 3 κιλά και θα μου κάνει», καλύτερα να βγει από ντουλάπες και συρτάρια πάραυτα. Μην τα πετάξετε, αν τα λυπάστε. Βάλτε τα σε παλιές βαλίτσες και φυλάξτε τα. Επίσης, δείτε βιντεάκια της Μαρύ Κοντό και θα πάθετε σοκ από την επιπλέον χωρητικότητα που θα εξοικονομήσετε διπλώνοντας τα ρούχα σας σωστά.

Ψυγείο

Μέχρι πότε θα «υποθάλπουμε» ληγμένα στο ψυγείο; Τυριά με καλλιέργεια μούχλας, σάλτσες που ανοίξαμε πέρυσι, βούτυρο που δεν καταναλώσαμε από…ντροπή μήπως προσθέσουμε κι άλλες θερμίδες και γουρουνιάσουμε κλπ κλπ

Γραφείο

Όταν η στοίβα με τα χαρτιά, τα βιβλία και τα περιοδικά πάνω στο γραφείο γίνεται ίσα με το μπόι μου, ξέρω ότι ήρθε η μεγάλη ώρα. Λίγη τάξη χρειάζεται γιατί διαφορετικά δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, να εμπνευστείς και να δουλέψεις.

Συνδρομές

Αυτό σας το έχω ξαναπεί γιατί την έχω πατήσει. Πολλές φορές, από κεκτημένη ταχύτητα, κάνουμε εγγραφή σε διάφορες εφαρμογές και μετά δεν τις χρησιμοποιούμε αρκετά ώστε να αξίζουν τα χρήματα που ξοδεύουμε. Κι επειδή μπορεί να είναι λίγα, δεν το σκεφτόμαστε. Αν τα υπολογίσουμε όμως, μπορεί το ποσό να είναι αρκετά σεβαστό κάθε μήνα. Επίσης, τα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ αλλάζουν κάθε τόσο και πιθανόν να μην εχουμε το πιο συμφέρον για εμάς. Για δείτε το κι αυτό.

Aνθρώπους

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Μα είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα, σωστά; Ϊσως έφτασε ο καιρός να κάνουμε μια ενδοσκόπηση και να βάλουμε τα πράγματα κάτω. Να σκεφτούμε σοβαρά. Μήπως υπάρχουν άνθρωποι που τελικά δεν έχουν το ρόλο που θα θέλαμε ή νομίζαμε ότι έχουν; Αν τους αφήναμε, τι θα άλλαζε στη ζωή μας; Θα μας έλλειπαν και θα τους λείπαμε; Αν όχι, τότε πιθανόν να πρέπει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με αυτούς και να πράξουμε ανάλογα.

Σκέψεις

Έχετε ακούσει την έκφραση “Τι να σου κάνει ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι”; Αυτό ακριβώς. Θέλει φροντίδα, άδειασμα και ξεκούραση ο εγκέφαλός μας. Αφιερώστε λίγη ώρα κάθε μέρα στο διαλογισμό κι άλλη λίγη για να πετάξετε ή να τακτοποιήσετε σκέψεις και υποχρεώσεις. Αν δεν τα καταφέρνετε νοερά, χρησιμοποείστε ένα μπλοκ σημειώσεων. Βοηθάει πολύ!

Οφειλές

Ξέρετε το γνωστό «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». Γενικά, δε μου αρέσει να χρωστάω. Ούτε καν χάρες. Αυτό το κουσούρι, αν μπορείς να το πεις κι έτσι, είναι λίγο επικίνδυνο. Διότι μπορεί να σε βάλει στο τρυπάκι να θέλεις να τα κάνεις όλα μόνος σου, να είσαι πάντα αυτός που κερνάει, να θέλεις να βοηθάς τους πάντες. Πειράζει δεν πειράζει, μέχρι να αλλάξω, θεωρώ ότι κάπου κάπου είναι καλό να κλείνουν οι λογαριασμοί. Αν χρωστάω να εξοφλήσω και αν που χρωστούν να με εξοφλήσουν. Παλιά έλεγαν «Γράφτα και κλάφτα», αλλά δε δουλεύει έτσι. Σωστά;

 

Εύχομαι να δουλέψει το ξεκαθάρισμα αυτό, να μας απελευθερώσει και να μας κάνει πιο ανάλαφρους, τουλάχιστον ψυχικά. Στο χέρι μας είναι!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.