Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Clubhouse: Η νέα πρωτότυπη εφαρμογή που

Clubhouse: Η νέα πρωτότυπη εφαρμογή που

Το Clubhouse είναι μια νέα εφαρμογή με χαρακτηριστικά που την κατατάσσουν μεταξύ κοινωνικού δικτύου, εφαρμογής για podcasts και τηλεδιάσκεψης. Τι γίνεται με την εφαρμογή αυτή; Ένας host ξεκινά μια συζήτηση, την οποία μπορείς να ακούσεις αλλά και να συμμετάσχεις ενεργά, εφόσον σου δοθεί πρόσβαση. Δεν υπάρχουν posts, φωτογραφίες ή βίντεο και δεν καταγράφονται οι συζητήσεις. Υπάρχει μόνο ζωντανή αναμετάδοση. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο και προς το παρόν προσφέρεται δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις.

Πώς θα γίνεις μέλος του Clubhouse;

Η εφαρμογή είναι ακόμα σε δοκιμαστική περίοδο, άρα η πρόσβαση δεν είναι ανοιχτή σε όλους. Το app είναι διαθέσιμο μόνο σε iPhone και, για να εγγραφείς, χρειάζεσαι πρόσκληση από κάποιον που είναι ήδη μέλος. Αν δεν γνωρίζεις κάποιο μέλος που μπορεί να σου στείλει πρόσκληση (invite), τότε μπορείς απλά να κατεβάσεις το app από το App Store και να μπεις σε λίστα αναμονής.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Αφού κάνεις εγγραφή, μπορείς να ανεβάσεις ταδεδομένα από το προφίλ σου στο  Twitter ή να φτιάξεις ένα νέο προφίλ. Mετά πρέπει να ακολουθήσεις άτομα ή “clubs”. Τα clubs αυτά είναι χωρισμένα σε διάφορα θέματα, που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις και το δικό σου audio chat ενώ με τη δημιουργία του λογαριασμού σου έχεις στη διάθεσή σου 5 προσκλήσεις νέων μελών.

Τα διάφορα audio-only chat rooms απαρτίζονται από moderatorsομιλητές και ακροατές. Τον έλεγχο των ομιλητών έχουν οι moderators και οι ακροατές μπορούν να ζητήσουν τον λόγο σηκώνοντας εικονικά το χέρι τους! Κάτι σαν…σχολείο!

Τα πάντα συμβαίνουν live στο Clubhouse. Μπορείς να παρακολουθήσεις το κάθε room μόνο όσο είσαι μέσα σε αυτό. Το Clubhouse, όπως ήδη αναφέραμε, δεν αποθηκεύει τις ομιλίες ούτε σου μπορείς να ξανακούσεις rooms που είχες παρακολουθήσει ζωντανά.

Γιατί αυξάνεται η δημοτικότητά του;

Η πρόσφατη εκτόξευση της δημοτικότητας του Clubhouse είναι ένας συνδυασμός της αποκλειστικότητας που δημιουργεί το invite-only σύστημα εγγραφής και της δημοσιότητας που έδωσαν στην πλατφόρμα οι εγγραφές διάσημων προσώπων όπως ο Elon Musk και ο Mark Zuckerberg.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Facebook και το Twitter (ετοιμάσε και δοκιμάζει το Twitter Spaces) εργάζονται ήδη ώστε να δημιουργήσουν ένα αντίστοιχο app.

 

Με πληροφορίες από το  Public Blog

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.