Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Break the silence

Break the silence

«Τρίτη θέση η ελλάδα στην κακοποίηση των γυναικών. μια στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στην ζωή τους θα αντιμετωπίσει σεξουαλική, ψυχολογική ή σωματική βία από τον σύντροφο της. Μια στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.»
«Πάνω από τις μισές γυναίκες που κακοποιούνται από τον σύζυγό τους δεν τον εγκαταλείπουν.» (έρευνα 2018)

Το ”break the silence” είναι μια χορογραφία δήλωση της γυναικείας κακοποίησης υπό κάθε μορφή που μπορεί να υπάρξει (σωματικά- ψυχολογικά-σεξουαλικά-συναισθηματικά). Ένας σύντροφος, ένας πατέρας, ένας συγγενής, άνθρωποι μέσα σε περιβάλλοντα οικεία που κακοποιούν και καταστρέφουν ένα κορίτσι, ένα παιδί, μια γυναίκα.

Ο φόβος που γίνεται κυρίαρχος και μια φωνή που σιωπά υπό την απειλή των θυτών και την ενδεχόμενη απώλεια μιας ζωής. Μια αρρωστημένη αγάπη ή μια δύναμη εξουσίας και υποταγής που τρέφεται στο μυαλό μιας γυναίκας, η αίσθηση της ντροπής ή της κατακραυγής από τον περίγυρο, μια καθημερινή κόλαση που ρουφά και απομυζά κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας.
Φόβος, σιωπή, ανοχή και ένα συναίσθημα ενοχής που όλο και πιο πολύ γιγαντώνεται δημιουργώντας μια «φυλακη» από την οποία το ίδιο το θύμα δεν μπορεί να δραπετεύσει.


Η σιωπή πρέπει να σπάσει, η φωνή πρέπει «να ουρλιάξει» , να ακουστεί με δύναμη και αποφασιστικότητα. Να πει όχι και να βάλει τέλος στην απάνθρωπη συμπεριφορά, στα τέρατα που κατακερματίζουν χωρίς κανένα δικαίωμα την ζωή αυτών των γυναικών. Κανένας δε μπορεί να «βιάζει» την ψυχή και το σώμα κανενός, να κακοποιεί ανθρώπινες υπάρξεις για να ικανοποιεί αρρωστημένα θέλω.
Το δικαίωμα στην ζωή μας ανήκει και κανένας δεν δικαιούται να το καταπατά. Να το εκμηδενίζει.
Η χορογραφία είναι μια προτροπή για τις γυναίκες που έχουν υποστεί κάθε είδους κακοποίηση, που βιώνουν καθημερινά τον φόβο και την απειλή για την ζωή τους, που σιωπούν γιατί φοβούνται.


Η αλήθεια πρέπει να φανερωθεί και η πραγματικότητα όσο σκληρή και να είναι πρέπει να αντιμετωπιστεί!
Να ακουστεί η φωνή που βίαια έχει θαφτεί. Η κάθε γυναίκα να πολεμήσει και να διεκδικήσει την ζωή που της κλέψανε, να γκρεμίσει την κόλαση που κάποιος έτσι απλά αποφάσισε να της δημιουργήσει και να αποκτήσει πάλι το δικαίωμα που της στερήσανε για να ονειρεύεται και να ζει.

Σύλληψη ιδέας – χορογραφία: Παπαδάτου Δήμητρα

χορεύουν: Βασιλοπούλου Δήμητρα, Παπαδάτου Δήμητρα

Η χορογραφία επιλέχτηκε να διαγωνιστεί στο NCC (netherlands choreography competition) που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στο Χάρλεμ της Ολλανδίας.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.