Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Εξανθηματα από τον ήλιο. Τι φταίει;

Εξανθηματα από τον ήλιο. Τι φταίει;

Ένα πολύ συχνό καλοκαιρινό προβληματάκι είναι τα εξανθήματα από τον ήλιο. Ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες κυρίως και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά και αντιαισθητικά. Δεν πρόκειται για αλλεργική αντίδραση, μην ανησυχείτε. Ο ήλιος, η ζέστη και η υγρασία κάνουν την επιδερμίδα μας περισσότερο επιρρεπή στην λιπαρότητα. Ιδρώνουμε πιο πολύ, η υψηλή θερμοκρασία προκαλεί αυξημένη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων και έτσι οι πόροι μπλοκάρονται. Το πρόβλημα επιδεινώνεται με τη χρήση λιπαρών αντηλιακών.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα και οι γυναίκες που δεν αντιμετωπίζουν συνήθως πρόβλημα ακμής, το καλοκαίρι να εμφανίζουν σπυράκια στο πρόσωπο αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός τους όπως στα πόδια, στα χέρια ή ακόμα και στην περιοχή της κοιλιάς. Μερικές φορές άτομα που έχουν ήδη ακμή μπορεί επίσης να παρουσιάσουν επιδείνωση τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς να υπάρχουν οι παραπάνω λόγοι και χωρίς να έχουν κάποια αιτιολογική εξήγηση.

Όσων αφορά στο σώμα, είναι καλό να αποφεύγουμε το ξύρισμα, λίγες ώρες πριν την παραλία γιατί η επιδερμίδα ερεθίζεται τρομερά και είναι μια από τις βασικές αιτίες της εμφάνισης εξανθημάτων. Επίσης είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε ενυδατικά προϊόντα που δεν περιέχουν οινόπνευμα. Μην ξεχνάτε επίσης ότι το after sun είναι ένα απαραίτητο προϊόν καθημερινής περιποίησης μετά την έκθεσή μας στον ήλιο, τόσο όσο και το αντηλιακό. Ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, την καταπραΰνει και την προστατεύει από ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως είναι τα σπυράκια.
Στο πρόσωπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, το οποίο εξισορροπεί τη λιπαρότητα ενώ παράλληλα κάνει ένα είδος απολέπισης κρατώντας τους πόρους καθαρούς. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε αντηλιακά που δεν προκαλούν λιπαρότητα, είναι λεπτόρρευστα και κατάλληλα για επιδερμίδες με τάση για ακμή. Επίσης θα πρέπει να είμαστε πολύ επιμελείς

Αν παρά τις προσπάθειές μας τα σπυράκια επιμένουν, είναι ερεθισμένα, προκαλούν αίσθηση κνησμού ή επιδεινώνονται, τότε είναι απαραίτητο να συμβουλευτούμε το δερματολόγο μας για να μας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.