21 Νοέ Ρωσική σαλάτα
Μια πολύ νόστιμη σαλάτα που τρώγεται ευχάριστα. Αρχικά δημιουργήθηκε από τον Γάλλο chef Lucien Olivier, ο οποίος διατηρούσε γαλλικό εστιατόριο στη Μόσχα. Δοκιμάστε την!
Συστατικά:
- 4-5 μεσαίες πατάτες
- 3 μεσαία καρότα
- 1 κουτί αποφλοιωμένων μπιζελιών
- 3 αυγά βραστά
- 5 αγγουράκια τουρσί
- 150 γραμμάρια μαγιονέζα
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γρ καπνιστό ζαμπόν
- Μικρά κρεμμυδάκια για γαρνίρισμα
- ¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Βήματα:
1.Βράστε τις πατάτες και τα καρότα. Αφήστε τα να κρυώσουν και κόψτε τα σε μικρούς κύβους.
2.Προετοιμάστε τα αυγά και κόψτε τα σε κύβους.
3.Κόψτε τα αγγουράκια σε μικρά κομματάκια.
- Κόψτε και το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια.
5.Ανακατέψτε καλά τη μαγιονέζα και το γιαούρτι για να ετοιμάσετε το dressing.
Στη συνέχεια αναμείξτε και παρασκευάστε τη σαλάτα ως εξής:
Σε μεγάλο μπολ τοποθετείστε τις πατάτες
Και μετά προσθέστε τα μπιζέλια
Στη συνέχεια βάλτε τα καρότα
Μαζί και το ζαμπόν.
Μετά προσθέστε τα αγγουράκια και τα αυγά.
Προσθέστε το dressing και μαύρο πιπέρι . Ανακατέψτε καλά. Γαρνίρετε με κρεμμυδάκια ή για πιο κλασική εμφάνιση με μαϊντανό.
⭐Όταν έχω πολλούς επισκέπτες, ετοιμάζω πάντα το “τραπέζι βότκας” (παγωμένη βότκα με παραδοσιακά σνακ) με μερικά ορεκτικά πριν το δείπνο. Σε αυτή την περίπτωση βάζω τη σαλάτα σε μικρά βολοβάν
Sorry, the comment form is closed at this time.