Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

CLAFOUTIS CAKE

CLAFOUTIS CAKE

Η περίοδος των κερασιών είναι εμπνευσμένη από το γαλλικό καλοκαιρινό γλυκό Clafoutis. Παραδοσιακά γίνεται με κεράσια με κουκούτσια, επειδή τα κουκούτσια προσθέτουν μια πικρή αμυγδαλωτή γεύση στο πιάτο. Αλλά για λόγους ασφαλείας και για να μείνουν τα δόντια μας άθικτα καλύτερα τα κεράσια να μην έχουν κουκούτσια.

ΥΛΙΚΑ:

  1. 400γρ. κεράσια – χωρίς κουκούτσια
  2. 100γρ. ζάχαρη
  3. 200γρ. sour cream
  4. 10γρ. φακελάκι βανίλιας
  5. 5γρ. baking powder
  6. βούτυρο – για να αλείψετε το κάτω μέρος της φόρμας ψησίματος
  7. 200γρ. αλεύρι
  8. 2 αυγά

ΒΗΜΑΤΑ:

  1. Χτυπήστε μαζί τη sour cream και τα αυγά
  2. Σε μια άλλη κούπα ανακατέψτε το αλεύρι, 5γρ. σκόνη βανίλιας και το baking powder
  3. Αλείψετε το κάτω μέρος της φόρμας και το γύρω γύρω (τοιχώματα) με βούτυρο.
  4. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετήστε το μείγμα στη φόρμα ψησίματος.
  5. Προσθέστε όμορφα πολλά κεράσια χωρίς κουκούτσια
  6. Βάλτε το στο φούρνο για 50 λεπτά, 10 λεπτά πριν ψηθεί καλύψτε το με χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα).
  7. Πασπαλίστε το από πάνω με τη σκόνη βανίλιας και τη ζάχαρη.

Έτοιμο!!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.