23 Ιούν BAKED CAMEMBERT
Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη και έξυπνη για ένα βραδινό δείπνο με κρασί. Το Camembert μας μαγεύει με τη βουτυρώδη, κρεμώδη, γαλακτώδη, γλυκιά γεύση και την απαλή υφή του. Για να το κάνετε ακόμα πιο ακαταμάχητο, απλά ψήστε το με τις αγαπημένες σας γεύσεις. Συνήθως συνδυάζεται πολύ με το αλκοολούχο ποτό motherland cider (Normand cider) το οποίο έχει γεύση μήλου ή με κάποια ελαφριά κόκκινα κρασιά.
Δεν μπορούσα να πάρω αυτό το κρασί – Whispering Angel (λόγω του ονόματος και αυτού του απαλού ροζ χρώματος :)) και είναι πραγματικά ένα “must” του καλοκαιριού το ροζ κρασί γιατί επισφραγίζει την απίθανη γεύση του Camembert.
ΥΛΙΚΑ:
- Τυρί Camembert
- 2 αντζούγιες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- Μια χούφτα ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα
- 2 φύλλα δεντρολίβανο
ΒΗΜΑΤΑ:
- Ξετυλίξτε το Camembert και βάλτε το ξανά στο κουτί του
- Χαράξετε γραμμές στο τυρί και μέσα βάλτε 4-5 κομμάτια αντζούγιας
- Από πάνω βάλτε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το δενδρολίβανο
- Τυλίξτε το στο χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα) και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20 λεπτά
- Σπάστε τους αγαπημένους σας καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα (εγώ επέλεξα αποξηραμένα βατόμουρα και cashew nuts) και τοποθετήστε τα στην κορυφή του ζεστού τυριού
- Σερβίρετε με ψημένο ψωμάκι
Sorry, the comment form is closed at this time.