20 Ιούν ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΨΗΜΕΝΟ ΛΑΒΡΑΚΙ
Ένα γεύμα χαμηλό σε θερμίδες, με εξαιρετικά διατροφικά χαρακτηριστικά – υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, πλούσιο σε σελήνιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Και το πιο σημαντικό; ότι είναι πάρα πολύ νόστιμο!
Υλικά:
- Ολόκληρο λαβράκι
- 2 λάιμ ή λεμόνια
- Μισή πιπεριά
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι (μαύρο και κόκκινο)
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδου
Βήματα:
-
- Πλύνετε το λαβράκι και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας μέσα και έξω. Τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα).
- Ανακατέψτε το ½ χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο.
- Χαράξετε κάθετες γραμμές πάνω στο ψάρι για να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Με ένα βουρτσάκι απλώστε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού καλά στις πτυχώσεις – κάθετες γραμμές.
- Ανακατέψτε το αλάτι με το πιπέρι, και απλώστε το πάνω σε όλο το ψάρι (εσωτερικά και εξωτερικά) και μην ξεχάσετε να βάλετε και στις κάθετες γραμμές.
- Σε κάθε κάθετη γραμμή βάλτε ένα κομμάτι λάιμ και ένα κομμάτι πιπεριά. Γεμίστε το ψάρι με φέτες λεμονιού.
- Πάρτε τις άκριες της λαδόκολλας και τυλίξτε το ψάρι σαν να δημιουργείτε μια θήκη, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν έμεινε σε κάποιο σημείο ανοικτό.
- Βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 20 λεπτά, όσο πιο μεγάλο είναι το ψάρι τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί για να ψηθεί.
Σερβίρετε με φρέσκο χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό
Sorry, the comment form is closed at this time.