Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Οι 4 σημαντικοί κανόνες για έξυπνο shopping

Οι 4 σημαντικοί κανόνες για έξυπνο shopping

Πως τα πάτε με το shopping; Είστε από αυτούς που πηγαίνουν στα καταστήματα μόνο όταν χρειάζονται κάτι συγκεκριμένο ή απλά σας αρέσει να χαζεύετε και να αγοράζεται οτιδήποτε σας… γυαλίσει; Θα μπορούσα να πω ότι, προσωπικά είμαι από τους ανθρώπους που βρίσκονται κάπου στη μέση, όσον αφορά στο shopping.

Μου αρέσει να παρακολουθώ τη μόδα, όχι όμως να την ακολουθώ με θρησκευτική ευλάβεια, μιας και πιστεύω ότι δεν ταιριάζουν όλα σε όλους και δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε όλοι μας κάποια outfits. Περνάω φάσεις υπερκαταναλωτισμού αλλά και φάσεις που αποφασίζω ότι τα έχω όλα και αντιστέκομαι σθεναρά.

Τα ψώνια όμως μπορεί να είναι μια ευκαιρία για να περάσει κανείς χρόνο μόνος του ή με καλή παρέα, να κάνει κάποιο δώρο στον εαυτό του ή σε κάποιον αγαπημένο του και γενικά είναι μια δραστηριότητα που, ειδικά εμείς οι γυναίκες, αγαπάμε ιδιαίτερα. Μπορεί να κανουμε βόλτες στα μαγαζιά απλώς και μόνο για να κάνουμε έρευνα αγοράς και να συνδυάσουμε κι ένα καφεδάκι ή ένα γεέμα για δύο. Τι λέτε;

Για να βάλουμε τώρα το χέρι μας στο Ευαγγέλιο και να ομολογήσουμε με ειλικρίνια για πόσες αγορές έχουμε μετανιώσει. Τελικά υπάρχουν κανόνες που μπορούν να μας γλιτώσουν από περιττά έξοδα και λανθασμένες επιλογές; Μπορούμε να μάθουμε να κάνουμε “έξυπνο shopping¨; Για να δούμε. Οι 4 κανόνες που αναλύουμε παρακάτω, θα μας βοηθήσουν να ψωνίζουμε σωστά και να μη μετανιώνουμε για καμία αγορά μας.

Να αγοράζεις με πρόγραμμα

Μια υπέροχη ιδέα είναι να σημειώνεις σε ένα μπλοκάκι ότι διαπιστώνεις ότι χρειάζεσαι. Για να μην αγοράζεις ό,τι να ΄ναι και γεμίζεις τις ντουλάπες σου με αχρείαστα πράγματα, κάνε τα εξής ερωτήματα στον ευτό σου. “Τι έχει ανάγκη η γκαρνταρόμπα μου; Τι δεν έχω και τι χρειάζομαι απαραίτητα; Με τον τρόπο αυτό θα κάνεις μόνο έξυπνες αγορές.

Μην αγοράζεις κάτι που δεν σου κάνει

Μπορεί να βρήκες ένα ρούχο ή ένα αξεσουάρ που σου αρέσει πάρα πολύ. Αν όμως δε σου κάνει ή δεν εφαρμόζει άψογα πάνω σου, τότε μην το αγοράσεις. Σκέψεις όπως “θα μου το διορθώσει η μοδίστρα μου” ή “θα το φορέσω όταν χάσω 3 κιλά”, δεν βοηθούν καθόλου, ειδικά όταν πρόκειται να κάνεις μια καινούργια αγορά και να ξοδέψεις χρήματα. Ό,τι δε σου κάνει, απλά δεν το αγοράζεις. Σίγουρα θα βρεις κάτι καλύτερο κάποια στιγμή.

Μην αγοράζεις κάτι απλά επειδή έχει έκπτωση

Είναι πολύ δελεαστικό να κάνεις μια τέτοια αγορά, αλλά δεν είναι πάντα και η πιο έξυπνη. Με αυτή τη λογική θα ξοδεύεις πολλά χρήματα σε άσκοπες και περιττές αγορές, απλά επειδή είχαν έκπτωση και ήταν πολύ καλή ευκαιρία. Να αγοράζεις κάτι απλά επειδή ήταν στη μισή τιμή, δεν είναι και πολύ σώφρον.

Μην ψωνίζεις με κακή διάθεση

“Shopping therapy”; Πόσες φορές λειτούργησε πραγματικά το shopping σε μια άσχημη στιγμή; Πήγες να ψωνίσεις για να ξεπεράσεις τον πρώην σου ή να ξεχάσεις τον τσακωμό με τη φίλη σου και κατέληξες με 200 ευρώ μείον στο λογαριασμό σου και μεγαλύτερη απογοήτευση για τον εαυτό σου. Όταν νιώθουμε άσχημα, δεν κάνουμε αγορές με σωστή κρίση και σκέψη. Έτσι, αφού νιώσουμε καλύτερα προσωρινά, μετανιώνουμε και νιώθουμε χειρότερα από πριν. Άρα το ζητούμενο είναι να έχουμε καλή διάθεση όταν παμε για ψώνια.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.