05 Μαρ Ελένη Μαρτίδου – Συνταγές με αγάπη και άρωμα Ελλάδας και Κύπρου
Η Ελένη Μαρτίδου γεννήθηκε στο Κρυονέρι Καβάλας από όπου έφυγε σε μικρή ηλικία για Θεσσαλονίκη και μετά για Γερμανία όπου τελείωσε το σχολεία και την επαγγελματική της εκπαίδευση στη σχολή «Μέση Εμπορική» στο οικονομικό τμήμα και μια ιδιωτική σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων.
Μιλάει Γερμανικά και Αγγλικά. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες στην Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη με Κύπριο και έχει μια κόρη που είναι φοιτήτρια. Από το 2008 ζει στη Λευκωσία.
Με την μαγειρική πάντοτε είχε ένα πάθος, από μικρή. Στα 8 έκανε τα πρώτα της τηγανητά κουλουράκια και την πρώτη της μακαρονάδα.
Έχει λοιπόν πάθος με την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, έχοντας επιρροές από τη μητέρα της, η οποία ήταν πολύ καλή μαγείρισσα και έκανε τις ωραιότερες πίτες όντας πόντια στην καταγωγή. Από το 2013 έχει ιδρύσει την ομάδα SYNTAGES ME AGAPI και αργότερα τον προσωπικό της ιστότοπο Helena’s Greek cooking. Μαγειρεύει, φωτογραφίζει, γράφει και ανεβάζει τις συνταγές της. Σύντομα, θα μπορούν οι ακόλουθοί της να βλέπουν τις συνταγές της ανά κατηγορία.
Εδώ, στο Angelsworld, θα αναδημοσιεύουμε συνταγές της που πραγματικά είναι πεντανόστιμες, μαμαδίστικες και λαχταριστές.
Μας είπε λοιπόν:
– Τι είναι για εσένα η μαγειρική;
Η μαγειρική είναι μια σπουδαία τέχνη, θέλει να διαθέτει κάνεις πάθος, έμπνευση και ταλέντο για να πετύχει. Το φαγητό είναι απόλαυση και προσφέρει μία από τις ανθρώπινες ηδονές, αυτή της γεύσης.
– Ποια κουζίνα αγαπάς περισσότερο;
Λατρεύω την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, την ευρηματικότητά της και τη σοφία της.
– Ποιες είναι οι αγαπημένες σου γεύσεις;
Οι αγαπημένες μου γεύσεις είναι αρκετές, όπως οι Ελληνικές πίτες, ο βολιώτικος μεζές, τα ψάρια, τα όσπρια, η ποντιακή και Κυπριακή κουζίνα. Εχω αδυναμία στα μακαρόνια με κιμά και τα γεμιστά τα οποία κάνω με ρύζι, άνηθο, σταφίδες, κουκουνάρι και κιμά.
– Ποιο θεωρείς ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας στη μαγειρική;
Πιστεύω πως καλό φαγητό σημαίνει εξαιρετικές πρώτες ύλες και άψογος συνδυασμός των υλικών.
– Τι σε ενοχλεί στους ανθρώπους και τις ανθρώπινες σχέσεις;
Σαν άτομο δεν ανέχομαι το ψέμα, την υποκρισία και την κοροϊδία. Εκεί γίνομαι πολύ σκληρή.
– Τι πιστεύεις ότι είναι πιο σημαντικό στη ζωή μας;
Πιστεύω πως το πιο σημαντικό στη ζωή μας είναι η υγεία, που ποτέ δεν είναι δεδομένη.
– Τα τελευταία χρόνια ασχολούνται όλο και περισσότεροι με τη μαγειρική. Θεωρείς ότι είναι μια εύκολη επιλογή;
Στη χώρα μας υπάρχουν εκατοντάδες σχολές μαγειρικής από τις οποίες αποφοιτούν εκατοντάδες άτομα, λίγοι ωστόσο δραστηριοποιούνται επαγγελματικά γιατί στην πορεία αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι το επάγγελμα του Chef.
– Τι θα έλεγες στους μάγειρες που ξεκινούν τώρα την πορεία τους;
Στους νέους μάγειρες θα έδινα μία συμβουλή. Χωρίς πάθος, αγάπη, υπομονή και επιμονή δεν θα μπορέσουν να πετύχουν.
– Μοιράζεσαι καθημερινά τις συνταγές σου με όλους εμάς. Σου δίνει την ικανοποίηση που περίμενες;
Χαίρομαι που κατάφερα να κάνω πολύ κόσμο να αγαπήσει και να εξοικειωθεί με την κουζίνα μέσα από τις εύκολες, δοκιμασμένες και υπέροχες συνταγές μου. Θα είμαι πάντα εδώ να δίνω τις πολύτιμες γνώσεις και ιδέες στους ακόλουθούς μου και σε όσους τις χρειάζονται…
Ξεκινάμε να μαγειρεύουμε λοιπόν “Συνταγές με αγάπη”!
Sorry, the comment form is closed at this time.