Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

7 λάθη που σχεδόν όλοι κάνουμε στο μπάνιο και στο ντους

7 λάθη που σχεδόν όλοι κάνουμε στο μπάνιο και στο ντους

 Το ντους μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε κάθε πρωί ή το τελευταίο πράγμα κάθε βράδυ. Είναι μια καθημερινή, βασική συνήθεια, την οποία μάλλον δεν φαντάζεστε ότι μπορεί να την κάνετε λάθος.

Με το ντους και το μπάνιο απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, καθώς και τα έλαια, τους ρύπους, τον ιδρώτα και τα βακτήρια. Τα δερματικά έλαια αποτελούν τροφή για τα βακτήρια, οπότε όταν κάνουμε ντους, μειώνουμε επίσης τον κίνδυνο μολύνσεων του δέρματος.

Από την άλλη πλευρά, το πολύ συχνό ντους μπορεί να συμβάλει στην ξηρότητα και την φαγούρα στο δέρμα.Όπως θα δείτε, το να κάνεις ντους με το σωστό τρόπο δεν είναι τόσο προφανές.

Καθώς η πανδημία COVID-19 εξακολουθεί να μαστίζει τον κόσμο, πολλοί έχουν απορίες σχετικά με το πώς και πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε ντους: από τη θερμοκρασία του νερού μέχρι ποια προϊόντα να χρησιμοποιούν και πότε.

Δείτε μερικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσατε να κάνετε λάθη στο ντους:

1. Ντους σε λάθος θερμοκρασία

Το πολύ κρύο ντους μπορεί μπορεί να σας “ξυπνάει”, αλλά πιθανότατα δεν θα σας βοηθάει να χαλαρώσετε. Από την άλλη πλευρά, ούτε το καυτό ντους είναι λύση. Το πολύ ζεστό νερό αναγκάζει το σώμα σας να χάσει τα φυσικά του έλαια, αφήνοντας το δέρμα ξηρό και προκαλώντας φαγούρα. Το χλιαρό νερό είναι το σωστό.

2. Ντους για πάρα πολύ ώρα

Το να κάθεστε με τις ώρες κάτω από το ζεστό νερό μπορεί να σας κάνει να νιώθετε όμορφα εκείνη τη στιγμή, αλλά είναι επιζήμιο για το δέρμα σας. Όπως και με το πολύ ζεστό νερό, έτσι και το πολύωρο ντους κάνει το δέρμα να χάνει περισσότερα έλαια και, συνεπώς, υγρασία. Εάν παρατηρήσετε ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα με το ξηρό δέρμα, μειώστε την χρονική διάρκεια του ντους, περιορίζοντάς το σε 5 έως 10 λεπτά.

3. Πλύσιμο με σφουγγάρι

Τα σφουγγάρια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την ποσότητα σαπουνιού που χρησιμοποιείτε για το σώμα σας. Ωστόσο, μπορούν να λειτουργήσουν και σαν “δεξαμενή” βακτηρίων και μπορούν επίσης να ερεθίσουν ένα ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα. Είναι καλύτερα να βάζετε το σαπούνι με τα χέρια σας.

4. Χρησιμοποιείτε “σκληρά” καθαριστικά

Αυτή τη στιγμή, εν μέσω πανδημίας, μας ενδιαφέρει υπερβολικά το πώς καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε τα πάντα, ακόμη και τον εαυτό μας. Ωστόσο, να θυμάστε ότι το απλό σαπούνι και το νερό αρκούν για να σκοτώσουν τον ιό που προκαλεί την νόσο COVID-19. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήτε στο δέρμα σας πιο σκληρά καθαριστικά.

5. Ξεπλένετε τα μαλλιά μαζί με το σώμα

Για να αποτρέψετε την ακμή και τον ερεθισμό του δέρματος, λουστείτε με το σαμπουάν πρώτα, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, στη συνέχεια βάλτε μαλακτικό στα μαλλιά, πλύνετε το σώμα σας με σαπούνι και στο τέλος ξεπλύνετε ταυτόχρονα το μαλακτικό από τα μαλλιά και το σαπούνι από το σώμα. Όσο για το ξύρισμα, αν το αφήσετε για τελευταία στιγμή στο ντους, οι τρίχες θα είναι πιο μαλακές από τη ζέστη, το νερό και τον ατμό και θα είναι πιο εύκολο να αφαιρεθούν.

6. Ντους (μόνο) το πρωί

Δεν υπάρχει κάποια ώρα που να είναι η καλύτερη για να κάνετε ντους. Εξαρτάται από το πρόγραμμά σας και την προσωπική σας προτίμηση. Το πρωινό ντους θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ξύπνιοι. Ωστόσο, μην αγνοείτε τα πιθανά οφέλη του βραδινού ντους. Πρώτον, ένα ζεστό ντους 10 λεπτών μία έως δύο ώρες πριν τον ύπνο βοηθάει να κοιμηθείτε γρηγορότερα, σύμφωνα με μια μετα-ανάλυση στο επιστημονικό περιοδικό Sleep Medicine Reviews. Ένα άλλο πλεονέκτημα για το βραδινό ντους: Εάν είστε αλλεργικοί, το ντους πριν τον ύπνο θα ξεπλύνει τη γύρη από τα μαλλιά και το δέρμα σας.

7. Κάνετε ντους πολύ συχνά

Δεν είναι ανάγκη να κάνετε ντους με σαμπουάν και σαπούνι καθημερινά. Ειδικά τους πιο κρύους χειμερινούς μήνες, όταν το δέρμα τείνει να είναι πιο ξηρό, μπορείτε να αλλάξετε συνήθειες. Εάν ασκείστε ή έχετε δουλειά που σας γεμίζει βρωμιές και αισθάνεστε ότι πρέπει να κάνετε ντους δύο φορές την ημέρα, τότε δοκιμάστε να κάνετε ένα γρήγορο ξέβγαλμα μόνο με νερό την μία φορά και κάντε κανονικό ντους την άλλη φορά.

Πηγή: https://www.everydayhealth.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.