Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

6 πράγματα να σκεφτείς όταν όλα πάνε στραβά

6 πράγματα να σκεφτείς όταν όλα πάνε στραβά

Κάποιες μέρες είναι δύσκολες, φορτωμένες με δουλειές, σκέψεις, ευθύνες. Νιώθουμε ότι όλα πάνε στραβά και όλα τα κάνουμε λάθος. Κι εκεί είναι που μας πιάνει η απελπισία, απογοητευόμαστε και πιστεύουμε ότι φταίει η τύχη μας που τα φέρνει όλα έτσι. Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας 6 πράγματα τα οποία θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτές τις κρίσεις.

1. Να σκεφτόμαστε ότι οι δυσκολίες μας βοηθούν να ωριμάσουμε και να αποκτήσουμε χρήσιμες εμπειρίες. Αν δεν πάνε όλα κατ΄ευχήν και η ζωή μας κλείνει κάποιες πόρτες, δεν είναι επειδή συναντήσαμε μια μαύρη γάτα και μας κυνηγάει η κακοτυχία , αλλά επειδή πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό είναι καλό γιατί συνήθως δεν αποφασίζουμε να πάμε παρακάτω αν οι περιστάσεις δεν μας αναγκάσουν. Τα καλά πράγματα θέλουν χρόνο και αισιοδοξία. Οι δυσκολίες μας πληγώνουν, μας δοκιμάζουν και μας αλλάζουν. Μας δίνουν μαθήματα χρήσιμα για την πορεία μας.

2. Τίποτα δεν κρατάει αιώνια. Όλα είναι προσωρινά. Αρχίζουν και τελειώνουν. Έτσι πρέπει να χαιρόμαστε τα καλά και τα όμορφα όσο διαρκούν, χωρίς να σκεφτόμαστε αρνητικά. Κι όταν τα πράγματα δεν είναι καλά να έχουμε υπομονή μέχρι να γυρίσει ο τροχός και να έρθει η επόμενη ευκαιρία, η επόμενη θετική εμπειρία.

3. Όλοι αγχωνόμαστε, ανησυχούμε, παραπονιόμαστε. Όλα αυτά σε ένα βαθμό χρειάζονται και είναι δημιουργικά. Όταν όμως αναλωνόμαστε στη μεμψιμοιρία και στη γκρίνια, δεν αλλάζει τίποτα. Όσοι διαμαρτύρονται και κλαίγονται διαρκώς, καταφέρνουν τα λιγότερα. Είναι πάντα καλύτερο να τολμήσεις κάτι και να αποτύχεις, παρά να μην προσπαθήσεις καθόλου. Αν πιστεύεις σε κάτι, αν το θέλεις πολύ δεν έχεις παρά να συνεχίζεις να προσπαθείς. Δεν βοηθάει να σπαταλάς το χρόνο σου και την ενέργειά σου στο χθες ενώ μπορείς να πας παρακάτω.

4. Δεν πρέπει να αφήνουμε να μας παρασύρει η αρνητική διάθεση των γύρω μας. Καλό είναι να είμαστε αισιόδοξοι και χαμογελαστοί όταν οι άλλοι προσπαθούν να μας καταβάλλουν με την απαισιοδοξία τους και να μας αποπροσανατολίσουν με τη στάση τους. Μπορεί να έχουν στόχο να μας αποσπάσουν από το στόχο μας. Αν πιστεύουμε πολύ σε κάτι, πρέπει να πολεμήσουμε για αυτό και να μη μας νοιάζει η γνώμη κανενός. Δεν ξέρουμε πάντα τις προθέσεις τους.

5. Είναι γεγονός ότι όσο και να αγχωθούμε, όσο και να ανησυχούμε, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε βέβαια με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας το μάννα εξ ουρανού. Ούτε θα σκύψουμε το κεφάλι με την πρώτη δυσκολία. Ίσως δεν είμαστε θεοί για να αλλάξουμε την πορεία του κόσμου αλλά αν δεχτούμε την όποια εξέλιξη και πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, ότι κι αν συμβεί είναι διαχειρίσιμο και δεν θα μας σταματήσει.

6. Η προσπάθεια δεν σταματάει. Η ζωή συνεχίζεται και όταν κάτι πάει στραβά και όταν πάει καλά. Σωστά και λάθη, δύσκολα ή εύκολα, εμείς συνεχίζουμε με όπλο τις εμπειρίες και όσα μαθαίνουμε από κάθε παραστράτημα ή αναποδιά. Ο φόβος και η απογοήτευση δεν βοηθούν. Μόνο η τόλμη και η επιμονή να αντιτασσόμαστε σε όσα αντιμετωπίζουμε και όσα προσπαθούν να ανακόψουν την ορμή που μας δίνουν τα όνειρα και οι στόχοι μας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.