Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

3 Μύθοι και αλήθειες για την άσκηση

3 Μύθοι και αλήθειες για την άσκηση

Η άσκηση από μόνη της αδυνατίζει;

Σίγουρα η άσκηση βοηθά στην βελτίωση της λειτουργίας του καρδιαγγειακού μας συστήματος, και στην άκσηση του μυικού ιστού ο οποίος είναι και ο μεταβολικά ενεργός ιστός. Επομένως ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας και τις καύσεις αλλά από μόνη της η άσκηση δεν οδηγεί σε μείωση του βάρους, σε μερικές περιπτώσεις (αναερόβια- έντονη) οδηγεί σε αύξηση του βάρους.

Όσο περισσότερο πόνο και πιάσιμο νιώθουμε τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχουμε;

Λάθος! Το έντονο πιάσιμο στους μύες και ο μυικός πόνος συνήθως υποδηλώνει ότι το προπονητικό πρόγραμμα που κάνατε είναι λανθασμένο και δεν ανταποκρινόταν στη φυσική σας κατάσταση. Επίσης θα πρέπει να τηρούμε τα διαλείμματα μεταξύ των ασκήσεων, όπως και τα διαλείμματα από μέρα σε μέρα ανάλογα με τη μορφή της προπόνησης.

Γυμναστήριο από Δευτέρα;

Εκτεταμένες έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι αρχίζουν ένα πρόγραμμα εκγύμνασης και το διακόπτουν για συναισθηματικούς λόγους, συνήθως γιατί το έχουν βαρεθεί. Σίγουρα δεν μπορούμε από τη μια μέρα στην άλλη να γίνουμε fit και πρωταθλητές! Η λύση είναι να νιώθετε ότι περνάτε καλά….με μια καλή συντροφιά, εναλλαγές προπονητικού προγράμματος, μουσική που σας «ενεργοποιεί».

Της Κλινικής διαιτολόγου  Έλενας Τρουλλίδου

http://www.mydietspot.com/μύθοι-και-αλήθειες-για-την-άσκηση-2/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.