Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

21 Ιουνίου 2019 – Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

21 Ιουνίου 2019 – Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Η Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής εορτάζεται, σε 22 χώρες της Ευρώπης, κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου. Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την καθιέρωση αυτού του ευρωπαϊκού γεγονότος ( 1999-2019).
Ο Πλάτων είχε πει κάτι πολύ σημαντικό: «Η Μουσική δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα». Και είναι αλήθεια. Γιατί η μουσική είναι το παν στην ζωή μας, ξεπλένει από την ψυχή μας την σκόνη της καθημερινότητας, τα κακά και τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω μας, που μας στεναχωρούν, που μας πληγώνουν, που μας βγάζουν εκτός εαυτού και μας εξοργίζουν. Γιατί η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στην σκέψη. Σε κάνει να χορεύεις, να πηγαίνεις με τον ρυθμό της, να βγάζεις όλα σου τα αρνητικά συναισθήματα προς τα έξω, να δίνεις όλο σου το πάθος. Γιατί η μουσική έχει θεραπευτικές ιδιότητες, εξαιτίας του ότι είναι πολύ ισχυρή και μπορεί να καταπραΰνει την ψυχή μας, να χαλαρώσει το πνεύμα μας, να ενισχύσει τη δημιουργικότητά μας. Επίσης βοηθάει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και μας κάνει περισσότερο δραστήριους!
Συμπερασματικά, η μουσική έχει πολλά οφέλη, αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ζωής μας και κατέχει μια εκπληκτική δύναμη στο να επηρεάζει τα συναισθήματα του ανθρώπου και να διεγείρει το μυαλό του!!!

Παναγιώτα Κυριάκου

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.