Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

18 tips για να συμμαζέψεις τη χαοτική ζωή σου

18 tips για να συμμαζέψεις τη χαοτική ζωή σου

Με τις χίλιες δυο υποχρεώσεις που έχεις καθημερινά, δεν είναι σπάνιο να νιώθεις ότι η ζωή σου είναι χαοτική και …ασυμμάζευτη. Γι’ αυτό, ας μπούμε αμέσως στο θέμα και πάμε να δούμε μαζί τι μπορείς να κάνεις για να δώσεις ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Για να μην αναφωνείς πια “Χαίρε χάος ατελείωτο!!”.

 

 1. Προτεραιότητες. Αν επιθυμείς πραγματικά να ζεις τη ζωή σου όπως θέλεις εσύ και μόνο εσύ, βάλε προτεραιότητες. Για να μην πλέεις σαν ακυβέρνητο καράβι σε φουρτουνιασμένα νερά, κάνε μια ιεράρχηση σε όσα έχεις να κάνεις κάθε μέρα αλλά και στους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου και γύρω σου. Πάψε να λες ναι σε όλους και σε όλα και σκέψου τι πραγματικά θέλεις και μπορείς.
 2. Πρωινό εγερτήριο. Βάλε στο πρόγραμμα να ξυπνάς νωρίτερα, τουλάχιστον τις ημέρες που έχεις πολλά να κάνεις. Έτσι, θα έχεις περισσότερο χρόνο να προετοιμαστείς σωστά και θα νιώθεις πολύ καλύτερα. Φαντάσου να έχεις χρόνο να ετοιμάσεις και το φαγητό της ημέρας και να πας έγκαιρα στο ραντεβού σου.
 3. Συνέπεια. Προσπάθησε να τηρείς το πρόγραμμα που φτιάχνεις καθημερινά. Βάλε στόχο να ξεκινάς νωρίτερα και να πηγαίνεις 5 λεπτά νωρίτερα στη δουλειά ή στις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου, ώστε να αισθάνεσαι πιο χαλαρή, με λιγότερο άγχος και πίεση.
 4. Έξυπνη λίστα υποχρεώσεων. Ξεχώρισε όσα πρέπει να γίνουν από εκείνα που θα ήταν καλό να γίνουν. Έτσι θα νιώθεις υπερηφάνια και ικανοποίηση όταν προλαβαίνεις να κάνεις τα απαραίτητα αλλά κι όταν καταφέρνεις να κάνεις κάτι από τα προεραιτικά της ημέρας.
 5. Μικρές απολαύσεις. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να απολαύσει μικρά, καθημερινά πράγματα, όπως ένα βιβλίο, έναν καφέ, μια βόλτα με το σκύλο σου ή ένα ποτήρι κρασί το βράδυ.
 6. Προϋπολογισμός. Δε σου λέω να γίνεις Σκρουτζ. Απλά είναι καλό να υπάρχει ένας οικονομικός προϋπολογισμός για το καθετί. Με στόχο απλά να έχεις τον έλεγχο και το κεφάλι σου ήσυχο.
 7. Όρια. Μάθε να βάζεις όρια και να κοιτάς λιγάκι το συμφέρον σου. Μάθε να λες όχι όταν χρειάζεται για να σε προστατεύεις και για να μην απογοητεύσαι.
 8. Παρουσία. Πόσο συχνά είσαι πραγματικά παρούσα στην κάθε στιγμή; Άσε το κινητό όταν μιλάς με τον σύντροφο ή τους φίλους σου ή όταν τρώτε όλοι μαζί στο οικογενειακό τραπέζι. Δες την ταινία που διάλεξες χωρία να σερφάρεις στο ίντερνετ την ίδια ώρα. Παίξε με το παιδί σου κι άσε το σιδέρωμα για μισή ώρα.
 9. Συγκέντρωση. Όταν προσπαθείς να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, η προσοχή σου δεν εστιάζεται σωστά και η συγκέντρωσή σου είναι δύσκολη. Άλλαξε το λοιπόν. Κάνε ένα πράγμα κάθε φορά.
 10. Προσμονή. Είναι όμορφο να περιμένεις κάτι. Βρες αυτό το κάτι που έχεις να προσσμένεις κάθε μέρα. Για παράδειγμα το δείπνο με τον καλό σου ή τη διαδικτυακή συνομιλία με τους γονείς σου.
 11. Σιωπή. Έχεις ακούσει ότι η σιωπή είναι χρυσός. Χρησιμοποίησέ την λοιπόν. Η ησυχία, η ηρεμία και η σιωπή μπορεί να σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς και να μεγαλουργήσεις.
 12. Λιτότητα. Πες όχι στα περιττά και άχρηστα υλικά αγαθά που πραγματικά δε σου προσφέρουν κάτι.
 13. Εκλεκτικότητα. Οι φίλοι είναι απαραίτητοι. Πόσοι; Λίγοι και καλοί σου χρειάζονται. Αυτοί που νιώθεις κοντά σου και έχεις μια αληθινή, ειλικρινή και μη τοξική σχέση μαζί τους.
 14. Ταυτότητα. Σταμάτα να χαρακτηρίζεσαι και να αυτοπροσδιορίζεσαι από τη δουλειά σου, τις επιτυχίες ή το μισθό σου. Είσαι πολύ περισσότερα από το επάγγελμά σου και η ζωή έχει κι άλλες πτυχές.
 15. Εκκαθάριση. Πέταξε ό,τι δε χρειάζεσαι κι ό,τι δε χρησιμοποιείς.
 16. Οργάνωση. Προετοίμασε τα γεύματα της κάθε ημέρας και οργάνωσε τα ρούχα, τα παπούτσια και γενικά τα πράγματά σου, ώστε να διευκολύνεις τη ζωή σου.
 17. Προσωπικός χρόνος. Φρόντισε να εξοικονομείς λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Κάνοντας κάτι που σε ευχαριστεί, έστω και για πέντε λεπτά, θα νιώθεις περισσότερη ευχαρίστηση και ικανοποίηση.
 18. Βοήθεια. Καλά όλα τα παραπάνω αλλά αν δεν τα καταφέρνεις μόνη/ος σου, μπορείς πάντα να ζητήσεις βοήθεια και να δημιουργήσεις ένα “δίκτυο υποστήριξης” το οποίο θα σου δώσει τη δυνατότητα να βάλεις μια τάξη.

Βρίσκεις κάτι δύσκολο ή ακόμη και ανέφικτο; Φυσικά είναι όλα προτάσεις από τις οποίες ο καθένας μπορεί να υιοθετήσει μερικά ή και όλα, μη σου πω κι ακόμη περισσότερα. Το χάος είναι χάος. Οπότε θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια αλλά και συνέπεια για να συμμαζευτεί. Μην απογοητευτείς με την πρώτη δυσκολία.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.