Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

10 πράγματα που μπορεί να δείχνει το χρώμα των ματιών σου για σένα

10 πράγματα που μπορεί να δείχνει το χρώμα των ματιών σου για σένα

Μάτια… ο καθρέφτης της ψυχής και όχι μόνο. Τι μπορεί να δει κανείς μέσα σε αυτά, ανάλογα με το χρώμα τους;

Να πούμε αρχικά ότι περίπου το 79% των ανθρώπων στον πλανήτη γη έχουν καστανά μάτια, 8% -10% του πληθυσμού έχουν μπλε μάτια, 5% έχουν μελί (ανοιχτό καστανό ή καστανοπράσινο χρώμα, ανάλογα με το φως), ενώ μόλις το 2% των ανθρώπων έχουν πράσινα μάτια. Πολύ σπάνια είναι τα μαύρα μάτια, τα οποία είναι ουσιαστικά καστανά σκούρα, τα γκρί, τα βιολετί και βέβαια ακόμη πιο σπάνια συναντάται η ετεροχρωμία, δηλαδή διαφορετικό χρώμα στα μάτια ενός ατόμου.

Πολλές μελέτες έχουν γίνει προκειμένου να βρεθούν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του καθενός μας βάσει του χρώματος των ματιών μας και όντως οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει κάποια κοινά μοτίβα. Για να δούμε!

  1. Οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μάτια αντέχουν περισσότερο τον πόνο.

Μια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες με πράσινα ή μπλε μάτια μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πόνο και το άγχος καλύτερα από τις γυναίκες με καστανά μάτια. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, η πρώτη ομάδα, με ανοιχτόχρωμα μάτια, φάνηκε να έχει λιγότερο πόνο. Επιπλέον, οι γυναίκες αυτές παρουσίασαν λιγότερο άγχος και κατάθλιψη μετά τη γέννα. Η ομάδα με τα σκούρα μάτια είχε επίσης περισσότερες αρνητικές σκέψεις.

2. Οι άνθρωποι με καστανά μάτια θεωρούνται μεγαλύτερης εμπιστοσύνης

Μια έρευνα που έγινε σε 1.000 περίπου γυναίκες ηλικίας 16 έως 35 ετών, έδειξε ότι οι γυναίκες συσχετίζουν συχνά το χρώμα των ματιών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με καστανά μάτια θεωρούνταν πιο ευφυή και ευγενικά, ενώ εμπνέουν και περισσότερη εμπιστοσύνη .

     3. Τα μπλε μάτια εκπέμπουν…γλύκα και σε κάνουν πιο ελκυστικό/ή

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μάτια και συγκεκριμένα χρώματος μπλε, περιγράφονται ως ευγενικά και γλυκά από το 7% των συμμετεχόντων, αλλά θεωρούνται πιο ελκυστικά.

    4. Οι πρασινομάτηδες θεωρούνται πιο δημιουργικοί αλλά και… πονηροί

Το 29% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι θεωρούν τα πράσινα μάτια τα πιο ελκυστικά! Το χρώμα αυτό υποδηλώνει ένα άτομο δημιουργικό αλλά ταυτόχρονα ικανό να σε…πλανέψει, να σε παρασύρει. Παλαιότερα εξάλλου οι πρασινομάτηδες θεωρούνταν πονηροί και ύπουλοι σε ορισμένες περιοχές, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί και δεν αποτελεί κανόνα.

    5. Οι άνδρες με ανοιχτόχρωμα καφέ μάτια εμφανίζουν συχνότερα ψυχιατρικά προβλήματα από τις γυναίκες με τα ίδια μάτια.

Σε μια μελέτη ανθρώπων με ανοιχτόχρωμα καφέ μάτια, βρέθηκε ότι τα άτομα αυτά είχαν περισσότερα ψυχιατρικά προβλήματα από τα άτομα με σκούρα καστανά μάτια. Επίσης, οι άνδρες σε αυτήν την ομάδα θεωρήθηκαν λιγότερο σταθεροί ψυχολογικά ενώ εμφάνιζαν συχνότερα ψυχιατρικές παθήσεις (68,47%) από τις γυναίκες με το ίδιο χρώμα ματιών.

    6. Οι γυναίκες με σκουρόχρωμα μάτια είναι λιγότερο κοινωνικές και έχουν λιγότερη αυτοπεποίθηση.

Έρευνα διαπίστωσε ότι το 65,38% των γυναικών με σκούρα καστανά μάτια δεν ήταν καθόλου κοινωνικές. Επίσης, είχαν λιγότερη αυτοπεποίθηση και φιλοδοξία σε σύγκριση με τους άνδρες με το ίδιο χρώμα ματιών. Οι άνδρες όμως φάνηκε να έχουν πιο δυναμικό χαρακτήρα, να είναι περισσότερο παρορμητικοί και συχνά να αναζητούν επικίνδυνες περιπέτειες.

    7. Οι άνθρωποι με μπλε μάτια απολαμβάνουν να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα.

Μία ακόμη έρευνα έδειξε ότι τα άτομα με μπλε μάτια θεωρούνται εκφραστικά, στοργικά και σίγουρα. Απολαμβάνουν επίσης να δοκιμάζουν νέα πράγματα, να κάνουν νέους φίλους, να έχουν περιπέτειες και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που βελτιώνουν την υγεία τους.

    8. Τα άτομα με καστανά μάτια αποδίδουν καλά υπό πίεση.

Περίπου το 50% των ατόμων με καστανά μάτια φαίνεται να έχει καλή απόδοση υπό πίεση. Τα άτομα αυτά έχουν επίσης μεγαλύτερο πάθος για τη δουλειά τους.

    9. Τα άτομα με πράσινα μάτια είναι πιο αισιόδοξα για το μέλλον τους.

Τα πράσινα μάτια κυριαρχούν στους ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από αισιοδοξία για το μέλλον και πάθος για τη δουλειά τους – όπως και τα άτομα με καστανά μάτια. Επίσης, αυτοί οι άνθρωποι θέτουν στόχους ζωής πιο συχνά (65,9%) και κάνουν συχνότερα δωρεές για κάποιο σκοπό που θεωρούν σημαντικό (48%).

    10. Τα άτομα με καστανά μάτια προτιμούν να ζουν τη ζωή στο έπακρο.

Το 36,5% των ατόμων με καστανά μάτια ζουν τη ζωή στο έπακρο, απολαμβάνοντας το κάθετι εδώ και τώρα.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.