Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

10 λόγοι για να χαμογελάμε κάθε μέρα και άλλοι 10 κάνουν εμένα να χαμογελάω

10 λόγοι για να χαμογελάμε κάθε μέρα και άλλοι 10 κάνουν εμένα να χαμογελάω

Δεν είναι εύκολο. Καθόλου. Όλοι μας περνάμε στιγμές που τα χείλη δε λένε να κινηθούν, δε θέλουν να σχηματίσουν εκείνη την όμορφη καμπύλη που λέγεται χαμόγελο. Κι όμως υπάρχουν λόγοι να χαμογελάμε, απλά τους ξεχνάμε παρασυρόμενοι από τα στραβά κι ανάποδα που μας χαλάνε τη διάθεση. 10 λόγοι για να χαμογελάμςε λοιπόν είναι οι εξής:

1. Το χαμόγελο μας κάνει ελκυστικούς – ποιος θέλει να βλέπει κατσουφιασμένα πρόσωπα εξάλλου;

2. Ένα απλό χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας – κατά κάποιο τρόπο μεταδίδεται και στο υπόλοιπο σώμα μας, αλλάζοντας πράγματι τη διάθεσή μας, μέσω των ενδορφινών και της σεροτονίνης που παράγονται.

3. Είναι μεταδοτικό – σίγουρα το έχετε ακούσει και ναι, ισχύει. Όταν βλέπεις έναν χαρούμενο και χαμογελαστό άνθρωπο, το πιο πιθανό είναι να χαμογελάσεις κι εσύ, αλλά και να του φερθείς με μεγαλύτερη ευγένεια.

4. Διώχνει το υπερβολικό άγχος – είναι και ηρεμηστικό το χαμόγελο, αλλάζοντας όπως ήδη είπαμε τη διάθεσή μας.

5. Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα – η βελτίωση της γενικής διάθεσης και της ψυχολογίας μας βοηθούν και το ανοσοποιητικό μας.

6. Μειώνει την αρτηριακή πίεση – είναι αποδεδειγμένο με μετρήσεις της πίεσης πριν και μετά το χαμόγελο! Η ηρεμία και η χαλάρωση βοηθούν σε αυτό.

7. Καταπολεμά την κατάθλιψη – αφού αυξάνει φυσικά τις ορμόνες της χαράς, τις ενδορφίνες και τη σεροτονίνη, και ελκύει δίπλα μας ανθρώπους που είναι θετικοί και ευχάριστοι.

8. Μας κάνει να δείχνουμε νεότεροι – ένα χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπό μας και το κάνει να δείχνει ξεκούραστο και πιο όμορφο.

9. Μας  βοηθάει να παραμένουμε θετικοί, με αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα.

10. Μας κάνει να δείχνουμε πιο σίγουροι και επιτυχημένοι.

Ότι και αν συμβεί χαμογέλα και σήμερα. Ότι και αν συμβεί, χάρισε και σήμερα το φωτεινό σου χαμόγελο σε όλον τον κόσμο.

Τώρα τι κάνει εμένα να χαμογελάω… Χμ. Μπορώ να πω ότι χαμογελάω σχεδόν πάντα και στους πάντες. Είτε χαίρομαι είτε λυπάμαι, το χαμόγελο είναι εκεί για να εκφράσει άλλοτε άλλα συναισθήματα. Όταν λείπει το χαμόγελο από τα χείλη μου, πιθανότατα είμαι πολύ μα πολύ στεναχωρημένη.

  1. Χαμογελάω όταν βλέπω ότι η κόρη μου σιγά σιγά μου μοιάζει όλο και περισσότερο. Ακούει “Μελωδία fm”, φτιάχνει χειροποίητα δαχτυλίδια για τις φίλες της, υιοθετεί τις τρελές διατροφικές μου συνήθειες, με τα περίεργα μακαρόνια από μαύρα φασόλια κλπ κλπ
  2. Χαμογελάω όταν ακούω στο τηλέφωνο ότι οι αγαπημένοι μου άνθρωποι είναι υγιείς.
  3. Χαμογελάω όταν νιώθω αμηχανία.
  4. Χαμογελάω όταν τρώω την αγαπημένη μου σοκολάτα.
  5. Χαμογελάω όταν κατεβάζω μια από τις υπέροχες, φαεινές μου ιδέες.
  6. Χαμογελάω όταν βλέπω ότι παρά την χθεσινοβραδινή κρεπάλη η ζυγαριά δε με πρόδωσε.
  7. Χαμογελάω όταν νιώθω την αγάπη να με χαιδεύει απαλά. Χαμογελάω όταν με επιβραβεύουν. Δεν ξέρω αν σας αρέσει κι εσάς, αλλά η αναγνώριση με κάνει να βγάζω φτεράααα…
  8. Χαμογελάω όταν μπαίνω στο αεροπλάνο και φεύγω για την αγαπημένη Ελλάδα/
  9. Χαμογελάω όταν βοηθάω κάποιον συνάνθρωπο.
  10. Χαμογελάω τις λίγες και σπάνιες στιγμές που τα βρίσκω με τη Γιώτα. Αυτό ξέρω ότι πρέπει να το δουλέψω, αλλά είναι στους στόχους του επόμενου έτους.

Άντε τώρα, σκάστε ένα χαμόγελο γιατί το χρειάζομαι κι εγώ κι εσείς. ♥

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.