Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός “Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!” από τις Εκδόσεις Ευγνώμων

1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός “Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!” από τις Εκδόσεις Ευγνώμων

Μια υπέροχη πρωτοβουλία που θα μας ταξιδέψει παντού και θα αποτυπώσει τον παλμό των ημερών μέσα από τα μάτια και την ψυχή μικρών και μεγάλων συγγραφέων. Μήπως είστε κι εσείς ένας από αυτούς;

Ο Εκδοτικός Οίκος Ευγνώμων προκηρύσσει τον πρώτο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!», με αφορμή την κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα ανά το παγκόσμιο, εξαιτίας της πανδημίας που εξαπλώθηκε στον πλανήτη μας.

Ο περιορισμός στο σπίτι ή αλλιώς «καραντίνα» αποτελεί για όλους εμάς πρωτόγνωρη εμπειρία. Μια εμπειρία με τα δύσκολα, μα και με τα καλά της.

Σκοπός του παρόντος διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει και να επιβραβεύσει τη δημιουργικότητα των ατόμων/συγγραφέων που με τον ένα ή τον άλλον τρόπο έχουν εμπνευστεί από την παρούσα κατάσταση και είναι σε θέση να εξωτερικεύσουν την έμπνευσή τους μέσα από ένα Διήγημα Ανθρώπινης Ιστορίας.

Ως Διήγημα Ανθρώπινης Ιστορίας ορίζεται εκείνο του οποίου η πλοκή εκτυλίσσεται την περίοδο που διανύουμε τώρα – χωρίς να τίθεται περιορισμός στο είδος (από επιστημονική φαντασία και αστυνομικό έως ιστορική μυθοπλασία και αισθηματικό ή ακόμα και τρόμου). Από σήμερα μπορείτε να στέλνετε τα διηγήματά σας ΜΟΝΟ στο e-mail info@ekdoseis-evgnomon.com. με την επισήμανση: ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα άνω των 14 ετών. Από τις συμμετοχές μαθητών/μαθητριών Γ’ Γυμνασίου μέχρι Γ’ Λυκείου θα επιλεγούν τα 5 καλύτερα διηγήματα, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην Συλλογή Διηγημάτων. Τα υπόλοιπα 15 καλύτερα διηγήματα θα προέλθουν από δημιουργούς άνω των 18 ετών. Άρα, θα έχουμε την αναλογία 15 + 5 Διηγήματα Ανθρώπινης Ιστορίας που ξεχώρισαν.

Τα είκοσι καλύτερα διηγήματα θα ανακοινωθούν με το πέρας της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού και θα εκδοθούν στο ομώνυμο συλλογικό βιβλίο Συλλογής Διηγημάτων «Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!». Εννοείται πως κανείς συγγραφέας του οποίου θα εγκριθεί το διήγημά του δεν θα καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό για την διεκπεραίωση της έκδοσής του παρόντος βιβλίου. Το κόστος θα το αναλάβει ο Εκδοτικός Οίκος Ευγνώμων και επομένως θα επωφεληθεί και τα έσοδα εφόσον υπάρξουν. Στους συγγραφείς που θα εγκριθεί το διήγημά τους, θα αποσταλούν δύο αντίτυπα του συλλογικού αυτού βιβλίου για την προσφορά τους.

Επίσης, θα υπάρξει τελετή βράβευσης προς τιμήν των δημιουργών που το έργο τους θα εγκριθεί, κατά την οποία θα δοθεί Έπαινος και στους είκοσι δημιουργούς, καθώς και Τιμητική Διάκριση στα τρία καλύτερα διηγήματα.

Διάρκεια:
Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 και ως ημερομηνία λήξης η Παρασκευή 24 Απριλίου 2020. Κάθε συμμετοχή εκτός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται αποδεκτή. Οι συμμετοχές αποστέλλονται διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@ekdoseis-evgnomon.com.

Για τους όρους του διαγωνισμού και περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.